Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LTV1 tiešraidē būs skatāms kora „Kamēr...” jubilejas koncerts

Ieviņa Ancena, 26.03.2010. 14:38

Latvijas Televīzijas 1. kanālā (LTV1) Klusajā Sestdienā jeb 3. aprīlī tiešraidē no Latvijas Nacionālās operas būs skatāms jauniešu kora „Kamēr...” 20. jubilejas koncerts. Tā pirmā daļa sāksies plkst. 19:15, bet otrā – tūlīt pēc „Panorāmas”, plkst. 21:15.

LTV1 arī šoreiz sagādās iespēju vērot ne tikai jubilejas koncertu, bet ar Latvijas Televīzijas radošās komandas starpniecību ielūkoties notikuma aizkulisēs. Intervijas ar skatītājiem, skaņdarbu autoriem, koncerta veidotājiem, bijušajiem un esošajiem kora dziedātājiem vadīs Arno Jundze un TV dīva, bijusī kora „Kamēr...” dziedātāja Anna Lieckalniņa.

Koris „Kamēr...” vienmēr izcēlies ar inovatīvām, drosmīgām muzikālām idejām, kas guvušas atzinību arī pasaulē. Arī šajā vakarā klausītājus gaida deviņi latviešu komponistu pasaules pirmatskaņojumi.

Koncerta 1. daļā skanēs jaunās, talantīgās komponistes, bijušās kora „Kamēr...” dziedātājas Līgas Celmas vokāli instrumentālā darba „Jersikas derība" pirmatskaņojums korim ar orķestri, saksofonu kvartetu un sitaminstrumentiem. Tas būs pirmais lielformāta skaņdarbs, kas latgaliešu valodā skanēs uz Latvijas Nacionālās operas skatuves. Skaņdarba pamatā - stāsts par tautu „lati", kas dzīvo tagadējā Latgales teritorijā, par cilvēku veidošanos, par kļūdām, kas likumsakarīgi atspēlējas. Stāstu veido šādas daļas: Akmeņi, Valoda, Lati, Zirgu iejāt, Lielais ūdens, Ceļa gals un Derība. Skaņdarbs veidots pēc latviešu rakstnieces Elitas Franciskas Cimares grāmatas „Jārsokys dereiba".

Koncerta 2. daļā - Renāra Kaupera, Zigmara Liepiņa, Kārļa Lāča, Artūra Maskata, Ērika Ešenvalda, Valta Pūces, Riharda Dubras un Jura Vaivoda īpaši korim „Kamēr...” veltīto darbu pirmatskaņojumi. Kopā ar renesanses laika autoru mūziku tie veidos ciklu „Mīlas madrigāli".

Koncerta režisore - bijusī kora „Kamēr...” dziedātāja, patlaban Berlīnē dzīvojošā Margita Zālīte. Mākslinieciskais vadītājs - Māris Sirmais, scenogrāfs - Andris Freibergs, mākslinieks - Ilmārs Blumbergs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV