Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Tiks atklāta Zanes Balodes izstāde „Manas melleņu naktis”

Līga Sāne, 07.04.2010. 12:53

Mākslas galerija „Pegazs” Muitas ielā 1b, (ieeja no Citadeles ielas) 12.aprīlī plkst.18.00 ielūdz uz Zanes Balodes izstādes „Manas melleņu naktis” atklāšanu.

Māksliniece Zane Balode pieder pie jaunās paaudzes gleznotājiem. Viņas kolorītais, spilgtais rokraksts jau otro reizi plašā konkurencē (132 darbi) izpelnījies prestižo „Brederlo von Sengbusch mākslas prēmiju”. Zanes tēma ir pilsētas. Pilsētas kā viņas sapņu un emociju atspulgs un piepildījums. Pilsētas, kurās cilvēki ir izzuduši, atstājot tikai tonālo izjūtu – šoreiz pilsētas naktī – īstā tumšo emociju virpulī, kas sasaucas ar mākslinieces pašas pārdzīvojumiem. Pastaiga melleņu krāsas naktī ir spilgts pārdzīvojums māksliniecei un patīkams atklājums skatītājam. Visas gleznas radītas tieši šai izstādei. Zane saka, ka tukša pilsēta ir jauka pilsēta, te iespējams iztēloties un piedzīvot visu, ko vēlies, nav nekādu negāciju, tikai tu un tavi piepildītie sapņi. 

Zane Balode beigusi J.Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu (2003), LMA Glezniecības nodaļu(2007), papildinājusi zināšanas Portugālē. Šobrīd gatavojas beigt maģistra studijas LMA. 

Zane Balode ielūdz savās melleņu naktīs – nāc un piedzīvo savu stāstu!

Izstāde galerijā Pegazs Muitas ielā 1b ,(ieeja no Citadeles ielas, pretī jaunajam Parex un Zemkopības ministrijai) atvērta līdz 07.05.2010. Vairāk info www.galerijapegazs.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV