Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Izrāde „Par vienu vīru... „ iekļauta Latvijas teātra skatē

Krista Jansone, 12.04.2010. 16:53

Radošās apvienības  “Umka.lv” un grupas “Gaujarts” kopprojekts - muzikāla leļļu-objektu izrāde “Par vienu vīru…” iekļauta Latvijas Jaunā teātra institūta rīkotajā Latvijas teātru skatē, kas norisināsies  no 27.aprīļa līdz 30.aprīlim. Skati apmeklēs  ārzemju profesionāļi – festivālu producenti un lūgtie viesi. Šī gada skates programma izceļas ne tikai ar kvalitatīvu, bet arī plaša spektra teātra izrāžu piedāvājumu, apliecinot, ka aizvadītā pusotra sezona Latvijas teātros ir bijusi mākslinieciski rosinoša.
Izrāde „Par vienu vīru... „ iekļauta Latvijas teātra skatē

UMKA.LV ir uzskatāma par Latvijas objektu  un ‘citāda leļļu teātra’ pionieriem, kas vienmēr spējuši pārsteigt skatītājus ar jaunām formām un izteiksmes līdzekļiem.

„Par vienu vīru...”  pirmizrāde notika ziemeļvalstu neatkarīgo teātru festivālā  „Lainsuojattomat X” 2009. gada septembrī, Pori (Somijā). Latvijas publikai izrāde pirmo reizi tika izrādīta „Dirty Deal Teatro” trešās sezonas atklāšanas vakarā 2009. gada 17. oktobrī.  Izrāde ir tikusi izrādīta gan latviešu, gan angļu valodā. Skates ietvaros tā tiks spēlēta angliski.

Šis ir stāsts par vientuļu vīru pasta darbinieku Jūliju, kura hobijs ir elektrotehnikas remontēšana. Jūlija dzīve jau diezgan sen ir kļuvusi par rutīnu - bez sapņiem un komunikācijas ar ārpasauli. Kādu dienu Jūlija pakalpojumi pastam vairs nav nepieciešami. Jūlijam nākas ar to samierināties.  Jūlijs cenšas pielāgoties jaunajiem apstākļiem. Tomēr kā aizpildīt savulaik pasta pienākumiem atvēlēto laiku? Gluži netīšam Jūlijs atrod izbrāķēto mēstuļu kasti...

Izrādes autori un veidotāji –Edgars Makens, Rūdolfs Kokins, Mārcis Gurtiņš, Edgars Šubrovskis, Ģirts Šolis

Mūzikas autori – Edgars Makens un grupa „Gaujarts”

Scenogrāfija, lelles, režija – Ģirts Šolis (UMKA.LV) 

„Dirty Deal Teatro”  aicina ikvienu interesentu apmeklēt skatē iekļautās izrādes.

„Par vienu vīru...” skatāma 29. aprīlī 19:00, „Dirty Deal Teatro” atgādina, ka dienu ātrāk- 28. aprīlī  17:00, skates ietvaros, tiks izrādīta Vladislava Nastavševa izrāde „Mitjas mīlestība”.

Biļetes iepriekšpārdošanā „Biļešu Serviss” kasēs un www.bilesuserviss.lv. Cena iepriekšpārdošanā - 4 Ls.  Pirms izrādes teātra kasē- 5 Ls. Studentiem (uzrādot studenta apliecību) - 2Ls.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV