Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Ģertrūdes ielas teātris maijā iepazīstinās ar jaunajiem režisoriem

Zane Estere Gruntmane, 07.05.2010. 09:42

Jaunos režisorus aktieru lomās redzēsit Kārļa Krūmiņa veidotajā izrādē „Svētceļnieks”, ko ĢIT aicina noskatīties 11., 12., 13. maijā plkst. 19.00 (galvenajā lomā -  Valters Sīlis, spēlē – Juris Jonelis un Artis Drozdovs).
Ģertrūdes ielas teātris maijā iepazīstinās ar jaunajiem režisoriem

„Iespējams, tieši skatītāja – aktiera saspēle ir visvērtīgākais izrādes ieguvums. Izrādes muzikālais noformējums sniedz atbrīvotības un vienotības sajūtu,” vērtē Agnese Rutkēviča, portāls Satori.

Svētceļnieks ir stāsts par kāda pareizticīgā ērkšķaino ceļu uz patiesību - atrast savas dzīves mērķi un aicinājumu ir svarīgs, taču nebūt ne vienkāršs uzdevums - tas prasa drošu sirdi, stipru garu un uzdrīkstēšanos. Svētceļnieka teksts ir Somijas mākslinieku apvienības Houkka Bros (tulkojumā - Ģeķu brāļi) kopdarbs, kas veidots pēc nezināma 19. gs. krievu autora pareizticīgo leģendas motīviem.

Foto: http://unitedintimacy.lv/index.php?1&13&view=cat-browse&categid=51

No maija vidus Ģertrūdes ielas teātri uz laiku apdzīvos LKA topošie režisori, scenogrāfi un aktieri, skatītāju uzmanībai piedāvājot četras savdabīgas izrādes.

16. maijā plkst. 19:00 ar slavenā krievu autora A. Volodina darba “No mīļotajiem nešķirieties“ iestudējumu skatītājus iepazīstinās režisors Georgijs Surkovs, scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš un aktieri - Inese Daneviča, Anta Aizupe, Toms Liepajnieks, Ance Muižniece, Jurģus Spulenieks, Kristians Kareļins.

Mēs bieži šķiramies no mīļotājiem. Reizēm tas ir kādu cilvēku dēļ, bet reizēm - apstākļu. Un kas notiek pēc tam? Mēs visu dzīvi mokāmies, meklējot to, ko esam pazaudējuši.

19. , 20., 21. maijā plkst. 19.00 uz neparastu dejotājas un mūziķa saspēli „Taurentiņi” aicina jaunā režisore Lija Liepiņa, dejotāja Kristīne Vismane, kontrabasists Staņislavs Judins un māksliniece Sarma Liepiņa.

Tikai viena dejotāja un tikai viens instruments – kontrabass. Divi stāsta dalībnieki. Viņi abi stāsta un abi piedzīvo. … Pēkšņi tu dzirdi mūziku, kādu nekad neesi dzirdējusi. Tev nav ne jausmas, kad pēdējo reizi dzirdēji mūziku. Elpo. Bet tas notiek, tagad un te. Elpo. Tu vari doties līdzi, izpētīt, iepazīt, aizrauties, doties ceļojumā jaunā pasaulē. Elpo. Tikai jāpārkāpj šķēršļi. Sava ķermeņa uzliktie šķēršļi. Vajag elpot. Tu esi pārsteigta, ieraugot viņu pirmo reizi. Elpo. Kas viņš ir? Vai tā var būt? Elpo. Tev tik ļoti gribas izstāstīt viņam par dārza taurentiņiem. Un tu aizmirsti elpot.

28., 29., 30. maijā plkst. 19.00 par mīlestību skarbos apstākļos stāstīs izrāde „Cilvēki” (autors Viljams Sarojans), režisors Pēteris Nebars, scenogrāfs Toms Grīnbergs, aktieri - Normunds Griestiņš, Lija Liepiņa.

Viencēliens par puisi, laimes meklētāju, kurš, nepatiesi apsūdzēts izvarošanā, nokļuvis maza Teksas ciemata cietumā. Tur viņš iepazīstas ar bēdu māktu meiteni, kura strādā par trauku mazgātāju.

Jūnijā ĢIT telpās darbosies topošais režisors Toms Auniņš, kurš par gaidāmo izrādi izsakās noslēpumaini: „40-gadīgs vīrietis pēkšņi attopas Sprīdīša piedzīvojumu epicentrā! Viņam nākas atklāt, ka tā vairs nav tikai jauka un mīlīga pasaka ar laimīgām beigām. Šoreiz, savu alku un vājību nokausēts, viņš, iespējams, pirmoreiz mūžā ierauga pats sevi. Kā toreadors ar bulli milzīga pūļa priekšā, tāpat arī Sprīdītis - šis nejaušais kungs, šova "Purgatorio" vadībā, skatītāju priekšā cīnīsies pats pret sevi - savām bailēm un vēl šo to. Par viņa likteni lems nevis viņš pats vai šova vadītājs, bet gan taisnā tiesā - Mēs.” Informācija par izrāžu datumiem drīzumā: www.unitedintimacy.lv

Visas izrādes notiks Ģertrūdes ielas teātrī, Ģertrūdes ielā 101a (ieeja no pagalma).

Biļetes uz izrādi „Svētceļnieks” var iegādāties: ww.bezrindas.lv, galerijā Istaba (K.Barona 31a), kā arī rezervējot: maija [at] unitedintimacy.lv

Organizē: Teātris United Intimacy  

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV