Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrāde dejas un mūzikas projektam „Taurentiņi”

Zane Estere Gruntmane, 17.05.2010. 12:13

Trešdien, 19. maijā, Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos otrā no četrām maijā un jūnijā paredzētajām Latvijas Kultūras akadēmijas topošo režisoru izrādēm – Lijas Liepiņas „Taurentiņi”.
Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrāde dejas un mūzikas projektam „Taurentiņi”

Mūzika, tikai mūzika - sirds mūzika. Bez tās nav nekā - ne laika, ne telpas. Tā aizskar dvēseles stīgas, liek celties un krist, virpuļot un apstāties. Tā ir atsevišķa pasaule. Es to veidoju tādu, kādu vēlos.

„Taurentiņi” - tikai viena dejotāja un tikai viens instruments – kontrabass. Divi stāsta dalībnieki. Viņi abi stāsta un abi piedzīvo… Pēkšņi tu dzirdi mūziku, kādu nekad neesi dzirdējusi. Tev nav ne jausmas, kad pēdējo reizi dzirdēji mūziku. Elpo. Bet tas notiek, tagad un te. Elpo. Tu vari doties līdzi, izpētīt, iepazīt, aizrauties, doties ceļojumā jaunā pasaulē. Elpo. Tikai jāpārkāpj šķēršļi. Sava ķermeņa uzliktie šķēršļi. Vajag elpot. Tu esi pārsteigta, ieraugot viņu pirmo reizi. Elpo. Kas viņš ir? Vai tā var būt? Elpo. Tev tik ļoti gribas izstāstīt viņam par dārza taurentiņiem. Un tu aizmirsti elpot.

Režisore: Lija Liepiņa
Kontrabass: Staņislavs Judins
Deja: Kristīne Vismane

Pirmizrāde: 19. maijā plkst. 19:00
Izrādes: 20. un 21. maijā plkst. 19:00
Vieta: Ģertrūdes ielas teātris, Ģertrūdes ielā 101 a (ieeja no pagalma)
Ieeja par ziedojumiem: (ziedojums 1 Ls)
Informācija: www.unitedintimacy.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV