Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Ivonnas Veihertes Mākslas galerijā būs skatāma izstāde "Ar vīnu gleznots"

Ivonnas Veihertes Mākslas galerija, 18.05.2010. 13:20

Veihertes Mākslas galerijā no 20.maija līdz 19.jūnijam būs apskatāma izstāde "Ar vīnu gleznots", kurā apkopoti mākslas darbi, kas tikuši radīti par krāsu izmantojot vīnu.
Ivonnas Veihertes Mākslas galerijā būs skatāma izstāde "Ar vīnu gleznots"

Nosacīti šo izstādi varētu nosaukt Vīna Dvēsele, jo daudzi no autoriem , radot tēlu, ir iedvesmojušies no gadu simtos pasaules kultūrā krātajām atziņām par vīna dabu un tām izjūtām, ko vīna baudīšana sniedz saprātīgam un radoši tendētam malkotājam.

Izstādē piedalās 27 Latvijas mākslinieki. Autori tika īpaši uzaicināti, lai radītu darbu uz papīra, koka vai cita pamata par krāsu izmantojot vīnu. Mākslinieku uzdevums bija minimalizēt izejmateriālu daudzumu, lai nonāktu līdz esencei - mākslas darbam, kas radīts tikai ar vīna palīdzību, tomēr, ja mākslinieka rokraksts to prasa, tad tēla radīšanai tika izmantota ogle, tuša, kā arī un mums neierasti materiāli.

Izstāde pierāda, vīns ne tikai izdaiļo dvēseli, liek atraisīties domām, bet prasmīgu roku pludināts, priecē acis un ved līdzi mākslinieka fantāzijās.

In Vino Veritas!

Izstādē piedalās: Aivars Vilipsons, Elizabete Melbārzde, Inese Siliņa, Kristiāna Dimitere, Ieva Maurīte, Liena Baklāne, Vija Zariņa, Laima Eglīte, Irēna Lūse, Dita Lūse, Roberts Koļcovs, Ilze Preisa, Laima Bikše, Inta Celmiņa un citi autori.

Izstādes kuratore Ieva Linde, mob. 29480661

Ivonnas Veihertes Mākslas galerija

Z.A. Meierovica bulvāris 6 - 1, Rīga

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV