Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Trīs Baltijas mākslinieki atklās kopizstādi Rīgā

Ivonnas Veihertes Mākslas galerija, 03.03.2011. 13:16

8. martā "Ivonnas Veihertes mākslas galerijā" tiks atklāta izstāde "Homage To Feminity".
Trīs Baltijas mākslinieki atklās kopizstādi Rīgā

Trīs autori - Jānis Strupulis no Rīgas, Antans Olbuts no Viļņas, Staņislavs Nečvolodovs no Tartu un ir kolēģi - medaļu mākslinieki un seni draugi kopš 20. gs. 80. gadiem. Tomēr viņi visi trīs savā mākslā ir daudzpusīgi un izstādē būs ne tikai medaļas, bet arī gleznas, pasteļi, zīmējumi, kā arī ekslibri.

Jānis Strupulis Latvijā medaļu jomā dara to pašu, ko Antans Olbuts Lietuvā. Mākslinieks ir Latvijas pārstāvis FIDEM (Federation International de la Medaille), Latvijas Medaļu mākslas kluba prezidents kopš tā dibināšanas 1989. Gadā un ap 770 medaļu, kā arī daudzu Latvijas monētu modeļu autors. Izstādē būs arī viņa zīmējumi un pasteļi. Jānis Strupulis ir šīs izstādes iedvesmotājs un organizētājs.

Antans Olbuts vada Lietuvas Medaļu mākslas sekciju, organizē gan Lietuvas, gan Baltijas Medaļu mākslas triennāles, sastāda un izdod medaļu katalogus, viņa pirmā ir mākslas zinātnieka izglītība. Antanam ir savs, bet pasaules un senajā baltu kultūrā balstīts mākslinieciskais rokraksts gan medaļās, gan ekslibros. Viņš ir Lietuvas pārstāvis FIDEM.

Staņislavs Nečvolodovs ir studējis Kijevā un Irkutskā, bet no 1971. gada dzīvo un strādā Tartu. 20. gs. 90. gados bijis pasniedzējs mākslas skolā Polijā. Staņislava māksla ir patiesi ekspresīva formā, saturā un izteiksmē. Tās ir medaļas, skulptūras, monumentāli kokgriezuma altāri, zīmējumi un gleznas. Nečvolodovs ir ražīgākais un starptautiski pazīstamākais Igaunijas medaļu autors.

Izstāde "Homage To Feminity" būs skatāma Ivonnas Veihertes Mākslas galerijā līdz 1.aprīlim Z.A.Meierovica bulvārī 6. Galerija atvērta no otrdienas līdz piektdienai 12 – 18, sestdien 12 – 16.

Tālruņi papildus informācijai – 67325386, 29266490, 26730860.

www.veiherte.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV