Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Tiks atklāta Zanes Balodes un Kristīnes Luīzes Avotiņas gleznu izstāde "1000 un 1 nakts"

Indra Jankovska, 02.06.2010. 12:57

No 3.līdz 18.jūnijam izstāžu zālē D.FAB, Slokas ielā 52, būs skatāma divu kontrastējošu mākslinieču Zanes Balodes un Kristīnes Luīzes Avotiņas gleznu izstāde " 1000 un viena nakts"

Izstāde Latvijas auditoriju iepazīstinās ar Zanes un Kristīnes glezniecības jauninājumiem un svaigajām emocijām, kas nenoliedzami atspoguļojas arī viņu daiļradē. Zane uzrunā skatītāju maigi un nieansēti saglabājot uzticību izsmalcinātai tonalitātei un ainavai, bet Kristīne turpina būt lieliska stāstniece - runājot par tēliem un krāsām, kompozicionālajos risinājumos iekļaujot figurālo glezniecību, kā arī aktīvi izmantojot ornamentus.

Izstāde noteikti būs smalks un spilgts piedzīvojums. Apvienojot kliedzienus ar čukstiem, dzīres ar divvientulību , karsto ar mēreno, spēku ar trauslumu un klātesošo ar nesasniedzamo.

Ar 2009 gada septembri Kristīne Luīze Avotiņa uzsāka savas apmaiņas programmas studijas Barselonā un jau pēc 4 mēnešu studijām piedalās galerijas "Montcada" organizētaja makslinieku kopizstādē, veiksmīgi pierādot savu talantu Spānijas mākslas cienītājiem, bet Zane savlaik studējusi Portugālē, un jau otro gadu pēc kārtas ir saņēmusi ievērojamo Brederlo von Sengbusch Mākslas Prēmiju kā arī atzinību no mākslas kritiķiem. Mākslinieces uzskatāmas par perspektīvākajām no jaunajiem latviešu laikmetīgās mākslas māksliniecēm.

Aleksandrs Naumovs par māksliniecēm izsakās sekojoši; "Zane un Kristīne ir divas stipras gleznotājas, kuras sevi parādīja jau akadēmijas laikā. To mācīja vēl Indulis Zariņš: nevar pabeigt akadēmiju un palikt par mākslinieku. Jau no otrā, trešā kursa pašam vajag aktīvi piedalīties izstādēs, lai tevi redz un pamana ne tikai akadēmijā, bet arī ārpus tās. Tev ir sava vieta, savs vārds, to nevar uzreiz saņemt kā dāvanu pēc akadēmijas beigšanas. Vai nu tu esi, vai neesi, vai ir māksla, vai nav. Domāju, ka abām meitenēm ir gan māksla, gan domāšana, pats svarīgākais, domāšana, jo viņas ne tikai māk uzgleznot, bet jau parāda savas spējas uztvert pasauli un prasmi uzrunāt skatītāju."

Izstāžu zāle “D.FAB" ( nosaukums veidots saīsinājumā no Dizaina Fabrika) atrodas Rīgā Slokas ielā 52 un trīs gadu darbības laikā Dizaina Fabrika ir kļuvusi par mākslinieku izstāžu mājvietu, mākslas cienītāju kultūras centru un savdabīgu pārdaugavas tēla veidotāju, kurš atstāj iespaidu ne tikai uz vietējiem izstāžu apmeklētājiem, bet arī uz Rīgas viesiem. Ar izstādi “1000 un viena nakts" plašākai auditorijai tiks prezentēts arī D.Fab suvenīru koncepts “D.FAB ART TAKE AWAY", kas ir mākslas darbs līdzi ņemšanai - apģērba formātā, pie kā šobrīd strādā jaunie dizaineri un mākslinieki. Vairāk par Art Take Away šeit www.dfab.lv

Ieeja izstādē kā ierasts - bez maksas.

Izstāžu zāles darba laiks : 11.00- 19.00 (bez brīvdienām).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV