Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Ģertrūdes ielas teātrī gaidāms neparasts "Sprīdītis"

Zane Estere Gruntmane, 11.06.2010. 11:27

Trešdien un ceturtdien, 16. un 17. jūnijā plkst. 19:00 Ģertrūdes ielas teātrī LKA jauno režisoru darbu skati noslēgs Toma Auniņa interpretācija par latviešu dramaturģijas klasiku – Annas Brigaderes "Sprīdīti".
Ģertrūdes ielas teātrī gaidāms neparasts "Sprīdītis"

"Sprīdītis", kā pēdējā no Ģertrūdes ielā mājvietu radušajām LKA jauno režisoru izrādēm, sola pārsteigt ar izteikti eksperimentālu pieeju 107 gadus senajai lugai, pilnībā mainot to Sprīdīša tēlu, kas līdz šim atradies mūsu apziņā. Nojaucot robežas starp divām performatīvām mākslām – kino un teātri, izrāde ar gluži episku vērienu pretendē atainot Sprīdīša ekranizācijas procesu, simboliski veltot to visu laiku sliktākajam kino režisoram Edam Vudam (Ed Wood). Izrādes unikālo pieredzi palīdz veidot arī skaņa – muzikālo auru rada grupa "1/2H 1/2W".

Izrādē gluži kā filmas uzņemšanas laukumā tiks atklāti Sprīdīša varoņtēla tapšanas mehānismi un uzdots jautājums – kas notiek pēc pirmizrādes? Pasaka pārtop par mūsdienu realitātes atainojumu un Sprīdītis (vīrietis) – par savu alku un vājību nokausētu puiku. Stāstījums ir citāds, jo ne tikai Sprīdītis ir mainījies, bet arī Laimes zeme ir cita. Skatītāju rokās ir lāpsta un izvēle – norakt savu varoni vai tam uzgavilēt.

Jaunais režisors apvienojis spēcīgu izrādes radošo komandu – lietuviešu džeza dziedātāju, multimākslinieci Skaidru Jančaiti, dzejnieci un buto dejas izpildītāju Simonu Orinsku, grupu "1/2H 1/2W", kas spēlējuši atzinīgi novērtētajā performancē "Ceļu galos plīv acis" 2007. gadā, tāpat izrādē darbojas arī LKA trešā kursa topošie aktieri un dramatiskā teātra režisori.

Režisors: Toms Auniņš
Dramaturgi: Toms Auniņš, Madara un Agnese Rutkēvičas
Scenogrāfe: Dace Sloka
Mūziķi: 1/2H 1/2W
Video māksliniece: Līga Stilbe
Kostīmu māksliniece: Ilze Kauliņa
Gaismu mākslinieks: Elmārs Seņkovs
Lomās: Pēteris Nebars, Ieva Aniņa, Normunds Griestiņš, Skaidra Jančaite (Lietuva), Aija Užulēna, Dzintars Pēteris Veits, Simona Orinska, Kaspars Dumburs, Kristians Kareļins, DR. Levin, Ēriks Pastnieks, Madara Rutkēviča, Agnese Rutkēviča

Izrādes: 16. un 17. jūnijā plkst. 19:00
Vieta: Ģertrūdes ielas teātris, Ģertrūdes ielā 101 a (ieeja no pagalma)
Ieeja par ziedojumiem: (ziedojums 1 Ls)
Informācija:www.unitedintimacy.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV