Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

„Dzejas dienu" atklāšanas pasākums Priekuļu novadā

Linda Ķīse, 07.09.2010. 10:09

Sestdien, 11. septembrī plkst. 14:30 Eduarda Veidenbauma memoriālais muzejs „Kalāči" aicina uz „Dzejas dienu atklāšanu" Priekuļu novadā. „Dzejas dienu" atklāšanas pasākumā piedalīsies Priekuļu novada iedzīvotājas Aina Karele, Lauma Vernera, Dzidra Inkina, Līga Rimša, Rihards Millers u.c.
„Dzejas dienu" atklāšanas pasākums Priekuļu novadā

Aina Karele ir Eduarda Veidenbauma prēmijas laureāte 1996. gadā. Aina Karele ir divu stāstu krājumu autore. Rakstnieces pārdomu pilnās, dzimtenes mīlestības un patiesa latviskuma cauraustās esejas daudz publicētas periodiskajos preses izdevumos. Līga Rimša ir dzejniece, arī vairāku dziesmu vārdu autore, ko izpilda Latvijā zināmi izpildītāji. Lauma Vernera ir Priekuļu novada iedzīvotāja, dzejniece, kas ir iesaistījusies kultūras biedrībā „Harmonija". Viņas dzejoļi publicēti „Harmonijas" izdotajās grāmatās. Dzidra Inkina ir dzejniece, kuras dzeja ir emocionāla un māca mīlēt dzimteni, saskatīt skaisto dabā un cilvēku attiecībās, vienaldzīgi nepaiet garām tam, "kurš ēnā pēc saules lūdz". Dz. Inkinas krājumā jau ir 3 izdotas grāmatas. Muzikālo pavadījumu dzejas starplaikos spēlēs vietējais mūziķis Rihards Millers, kurš apguvis akordeona spēli pie vecmeistariem un spēlē sintezatoru.

„Dzejas dienu" ietvaros Priekuļu novada Liepas pagasta bibliotēkā paredzēta izstādes „Dzejas gaismā" atklāšana 13. septembrī plkst. 18:00.

Tāpat arī notiks Dzejas lasījumi pie Liepas pagasta bibliotēkas ugunskura 23. septembrī plkst. 18:00.

Kā noslēguma pasākums „Dzejas dienu" ietvaros Priekuļu novada Liepas pagastā notiks Eduarda Veidenbauma piemiņas pasākuma 50 gadu atceres pasākums, kas notiek katru gadu kopš 1960. gada par godu Ed. Veidenbauma dzimšanas dienai, kas ir 3. oktobrī.

Latvijas Rakstnieku savienība jau kopš Raiņa simtgades svinībām 1965. gadā rīko ikgadējās Dzejas dienas. Šogad Dzejas dienās – 30 pasākumi 14 dienu laikā. Tas ir vērienīgs starptautisks dzejas festivāls – Latvijas kultūras dzīves vizītkarte un svētki pasākumu dalībniekiem un klausītājiem visos valsts novados.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV