Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Ceturtdien Liepājā visplašākā Dzejas dienu programma

Krista Kalnarāja, 08.09.2010. 10:45

Tāpat kā visā Latvijā, arī Liepājā šī nedēļa tiek aizvadīta Dzejas dienu gaisotnē. Ceturtdiena, 9. septembris sola visdāsnāko Dzejas dienu sarīkojumu programmu Liepājā. Latvijā un ārpus tās robežām labi zināmi un atzīti literāti viesosies gan publiskajos pasākumos bibliotēkā, Liepājas Universitātē, mūzikas klubos un vēl vairākās vietās promenādē Liepājas kanālmalā.
Ceturtdien Liepājā visplašākā Dzejas dienu programma

Jau pulksten 11:00 uz militārā kuģa A-53 „Virsaitis" dzejniekus gaidīs dzejas brokastis, skanēs liepājnieku dzeja, mūziķa Jura Pavītola dziesmas, būs skatāmas mākslinieka Karla Bjoršmarka videoinstalācijas.

Rīta dzejas noskaņu nomainīs 12. Kurzemes novada dzejas dienu sarīkojums. Uz promenādes skatuves izskanēs dzeja, ko lasīs no Kurzemes lielākajām pilsētām – Saldus, Talsiem, Tukuma un Venstspils atbraukušie dzejnieki. Dienas pirmajā pusē viesu pulkam pievienosies dzejnieks un atdzejotājs igauņu kultūras popularizētājs Latvijā - Guntars Godiņš, iecienītais bērnu rakstnieks Māris Rungulis, jaunais literāts un tulkotājs Arvis Viguls.

Iepriekš nosauktie autori būs klausāmi un sastopami arī Liepājas Universitātē, kur pulksten 14:00 sāksies seminārs „Autors. Teksts. Lasītājs". Seminārs paredzēts kā Dzejas dienu viesu, Liepājas Universitātes mācībspēku un citu ieinteresēto klausītāju sarunas par literāro darbu tapšanas un patēriņa dažādajiem aspektiem, par rakstnieka un lasītāja saskarsmēm un teksta dažādajām interpretācijas iespējām.

Savukārt pulksten 18:00 dzejnieks Arvis Viguls kopā ar dīdžeju un mūziķi Emīlu Dreiblatu būs sastopams viesnīcas „Fontaine Royal" mūzikas klubā, kur notiks jaunā dzejnieka autorvakars. Paša vakarā, jau iestājoties tumsai, visi liepājnieki tiek aicināti uz nedaudz noslēpumainajām „Nakts dzejām". Šeit varēs sastapt mūsdienīgos teātra „Rikošets" aktierus un noklausīties tos dzejniekus, kuru darbi iekļauti studentu kārtējā kopkrājumā, un krājuma tekstu autori jau kā ierasts ir tie literāti, kuri studē vai ir beiguši Liepājas Universitāti.

Ar visu Liepājas Dzejas dienu programmu iespējams iepazīties mājas lapā: www.liepajaskultura.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV