Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Sākusies "Dzejas dienu 2010" otrā nedēļa

Laura Leimane, 13.09.2010. 13:59

Dzejas dienas 2010 jau iegājušas otrajā nedēļā. Ik vakaru dzejas mīļotājiem ir iespēja apmeklēt dažādus pasākumus un klausīties vietējo un ārvalstu dzejnieku lasījumus, lasīt arī pašiem.
Sākusies "Dzejas dienu 2010" otrā nedēļa

Otrdien, 14.septembrī, plkst. 20.00 Miera ielā 10 apmeklētājus atkal gaidīs kafejnīca TAKA, kur notiks pasākums Dzejas Taka. Šoreiz ar lasījumiem nāks klajā dzejnieki Ērika Bērziņa, Kārlis Vērdiņš un Krišjānis Zeļģis.

Jau tradicionāls pasākums apmeklētājus un dalībniekus gaida trešdien, 15.septembrī, plkst. 19.00. VEF mākslas centrā, Ūnijas ielā 8, 7.korpusā, būs pieejams Brīvais dzejas un mūzikas mikrofons. Kā redzams pēc nosaukuma, šogad izteikties tiek aicināti ne tikai dzejnieki, bet arī jaunie mūziķi. Vēl 13.septembrī iespējams pieteikties runāt pie brīvā dzejas mikrofona (emilija@smilskaste.lv / 28676873) vai muzicēt pie brīvā mūzikas mikrofona (laura@smilskaste.lv / 28621469). Īpaši pozitīvai gaisotnei aicinām līdzi ņemt krūzīti tējai un atvērtu prātu.

Savukārt ceturtdien, 16.septembrī, plkst. 18.00 META-KAFE telpās Spīķeros, Maskavas ielā 12/1, strādās Starptautiskā ceļojošā festivāla Poetry Unlimited atdzejas darbnīca Metropoetica. Projekta laikā septiņas dzejnieces rakstījušas un tulkojušas jaunus dzejoļus un izstaigājušas vairākas pilsētas, skatot tās caur dzejas prizmu. Šoreiz viņas tiksies Rīgā, lai turpinātu savu sadarbību. Latviešu dzejniecei Ingmārai Balodei šeit piepulcēsies Jūlija Fedorčuka (Julia Fiedorczuk - Polija), Sanna Karlstrēma (Sanna Karlström - Somija), Ana Pepelnika (Ana Pepelnik - Slovēnija), Zoī Skoldinga (Zo? Skoulding - Velsa), Sigurbjorga Trastardotira (Sigurbjörg Thrastardottir - Īslande) un Elžbeta Vujčika-Līse (Elzbieta Wójcik-Leese - Polija).

Sīkākas ziņas par Dzejas dienu 2010 pasākumiem meklējiet mājaslapā www.dzejasdienas.lv. Dalība visos pasākumos ir bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV