Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Izrādi "Svētceļnieks" iespējams noskatīties par īpašu cenu

Zane Estere Gruntmane, 27.09.2010. 13:31

Ģertrūdes ielas teātris (ĢIT) sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju 1. oktobrī plkst. 19:00 piedāvā noskatīties izrādi "Svētceļnieks" par īpašu Latvijas Kultūras akadēmijas jauno režisoru izrāžu festivāla "Patriarha Rudens" cenu Ls 2 un Ls 1* (skolēniem, studentiem, pensionāriem).
Izrādi "Svētceļnieks" iespējams noskatīties par īpašu cenu

Izrāde "Svētceļnieks" balstās leģendā par kāda pareizticīgā ērkšķaino ceļu pretī patiesībai. Atrast savas dzīves mērķi un aicinājumu ir svarīgs, taču nebūt ne vienkāršs uzdevums. Tas prasa drošu sirdi, stipru garu un uzdrīkstēšanos. Svētceļnieka radošā komanda aicina skatītājus uzdrošināties un doties līdzi viņiem ceļā, lai iepazītu pašiem sevi. Izrādi veidojis jaunais režisors Kārlis Krūmiņš ar domubiedriem Valteru Sīli, Arti Drozdovu, Juri Joneli un Kasparu Aniņu.

Akcijas biļetes varēs iegādāties pirms izrādes vai rezervējot pa e-pastu zane@unitedintimacy.lv, t. 26323985

Kritiķi par izrādi raksta:

„Izrāde saista ar spēles vieglumu, izmantoto elementu kompakto vienkāršību un precizitāti, neuzspiesto un organisko komunikāciju ar skatītājiem, visam notiekošajam ar pseidoreliģisku dziesmiņu izpildījumu popmūzikas ritmos bez tam piešķirot izklaidējošu rotaļīgumu," laikrakstā Kultūras Forums raksta teātra kritiķe Inga Fridrihsone.

„Iespējams, tieši skatītāja – aktiera saspēle ir visvērtīgākais izrādes ieguvums. Galvenais stāsta varonis nepastarpināti vēršas pie skatītajiem, pavisam neuzbāzīgi, neuzdodot tiešus jautājumus, bet ar paša stāstu ļaujot skatītājam vaicāt: Kam es ticu? Izrādes muzikālais noformējums sniedz atbrīvotības un vienotības sajūtu. Kādu brīdi, Valtera Sīļa enerģiskās dziedāšanas fonā, šķiet, ka esi nonācis kādā gospeļu koncertā (..)Viena gadījumā Svētceļniekam ir izdevies stāvēt kalna galā un svilpot, otrā – velt akmeni kā Sīsifam. Taču to, kam ticēt, vai teikt Dievam jā vai nē, ir katra paša ziņā. Velns sacītu: nesaki ne jā, ne nē. Ko sacītu tu?," raksta Agnese Rutkēviča, portāls Satori.

Skatītāji par izrādi raksta:

„Izrādē lieliski ar minimāliem līdzekļiem panākts tik pilnīgs kopainas atveidojums. Tieši simboliskās ilustrācijas un nemitīgais atgādinājums, ka tā ir tikai spēle, kas ļoti aktivizēja iztēli."

„Tāda jokaina sajūta pēc izrādes, sajūta kā būtu no kāda savāda dievkalpojuma iznākts. Stāsts skarbs, bet rezultāts sirsnīgs."

Foto no izrādes: http://unitedintimacy.lv/index.php?1&13&view=cat-browse&categid=51

Nākamās izrādes: 2. oktobrī plkst.19:00, 3. oktobrī plkst. 14:00 un 19:00
Vieta: Ģertrūdes ielas teātris, Ģertrūdes ielā 101 a (ieeja no pagalma)
Biļetes var iegādāties internetā www.bezrindas.lv, galerijā ISTABA (K.Barona 31a)
Biļešu cena: 5Ls, skolēniem, studentiem, pensionāriem - 3Ls
Informācija: www.git.lv

Izrāde tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu. Sadarbības partneri: Latvijas Jaunā teātra institūts, MAP Latvia. Informatīvais partneris: portāls DELFI. Informatīvie atbalstītāji: Kultūras Forums, Rīgas Laiks, Easyget, Satori.lv, radio NABA, Latvijas Radio 1 (Kultūras Rondo), Radio Klasika.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV