Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Iznākusi Liānas Langas dzejas klausāmgrāmata „Es pēkšņi atmodos no dziļa miega"

Izdevniecība "Apostrofs", 21.10.2010. 14:36

Izdevniecība „Apostrofs" sērijā „Autora balss" klajā laidusi klausāmgrāmatu cd formātā – Liānas Langas dzejoļu izlasi „Es pēkšņi atmodos no dziļa miega".
Iznākusi Liānas Langas dzejas klausāmgrāmata „Es pēkšņi atmodos no dziļa miega"

Klausāmgrāmatā autores lasījumā dzirdami dzejoļi no krājumiem „Iepūt taurītē, Skorpion!" (2001), „Antenu burtnīca" (2006) un „Vilkogas" (2010). Kopā izlasē dzirdami 34 dzejoļi.

Izdevuma bukletā publicētajā esejā dzejnieks Edvīns Raups raksturo autores daiļradi: „Liānas Langas dzejā parastā, haotiskā ikdienas vide piepeši iegūst noteiktas koordinātes, visuma aukstajā telpā ieplūst silta, spēkā mutuļojoša dzīvības dvaša, kas satver aiz matiem eksistences jēgu un velk laukā, velk šurp, glābj. Langas poētiskās pasaules tekstuālajai ritmikai piemīt milzīgs spēks, kas līdzīgi atvaram sagrābj tevi un rauj iekšā, lai tad – izskolotu, apmācītu – palaistu ganīties sulīgu metaforu pļavās, kur katrs vārds, šķiet, atkal ir atguvis pirmatnējo nozīmi un pārgalvīgi un pārliecinoši drasē pa urbanizētas vides izaicinošo pasauli."

Liānas Langas klausāmgrāmata „Es pēkšņi atmodos no dziļa miega" ir izdota ar Ikšķiles novada domes un radio NABA atbalstu. Tā ir pieejama grāmatnīcās un mūzikas ierakstu veikalā „Upe" Vaļņu ielā 26, kur tā cena ir Ls 6.99.

Dati par autori

Liāna Langa (1960), četru dzejas grāmatu autore – „Te debesis, te ciparnīca", Daugava, (1997), „Iepūt taurītē, Skorpion!" Jaunā Daugava (2001), „Antenu burtnīca", Neputns (2006), „Vilkogas" Neputns (2010). Publicējusi ceļojumu esejas grāmatā „Es varēju nesteigties", Lietusdārzs (2008). Saņēmusi Dzejas dienu balvu (1998 un 2006) un Literatūras gada balvu (2001).

Izdevniecība „Apostrofs" dibināta 2008. gadā ar nolūku veicināt literatūras un izglītojošu sacerējumu pieejamību bērnu un pieaugušo vidū, izdodot audio grāmatas sērijā „Klausāmgrāmata". Tās domātas aktīviem un inteliģentiem literatūras interesentiem, kuri grāmatas labprāt lasa un klausās. Līdz šim izdoti: Džīnas Vebsteres „Garkājtētiņš", Māras Cielēnas „Pulksteņu nakts gaitas", Margaritas Stārastes „Pintiķu ciems", Sudrabu Edžus „Dullais Dauka", Jāņa Ezeriņa „Noveles", Imanta Ziedoņa „Kukainīt, re, kā saule spīd", Gundegas Repšes „Septiņi stāsti par mīlu", Veltas Sniķeres „Pietuvoties vārdiem", Noras Ikstenas „Dzīves svinēšana", Valentīnas Grandānes „Ievads vīna kultūras vēsturē", Aijas Odiņas „Ievads kungu etiķetē" un „Ievads dāmu etiķetē", Vizmas Belševicas „Melns – sarkans – zelts", Liānas Langas „Es pēkšņi atmodos no dziļa miega".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV