Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Liānas Langas dzeju cikls publicēts austriešu literatūras un mākslas žurnālā

Arita Gutāne, 05.04.2011. 12:22

  Liānas Langas septiņu dzejoļu cikls „Bezpiederīgie" Kristapa Graša atdzejojumā publicēts jaunākajā austriešu žurnālā "FREIBORD". Līdztekus dzejai angliski publicēta arī literatūrzinātnieka Viestura Vecgrāvja eseja par Liānas Langas daiļradi Ināras Cedriņas tulkojumā.
Liānas Langas dzeju cikls publicēts austriešu literatūras un mākslas žurnālā

Pagājušā gada pavasarī Eiropas rakstnieku māju programmas "HALMA" ietvaros kā rezidente dzejniece mēnesi pavadīja Vīnē, kur ar dzejoļu lasījumu uzstājās literatūras centrā "Alte Schmiede". Pēc lasījuma "FREIBORD" redakcijas pārstāvji izteica vēlmi šo dzeju ciklu publicēt žurnālā.

Vīnē iznākošo literatūras un mākslas žurnālu "FREIBORD" (Klājš) 1976. gadā dibināja austriešu avangarda rakstnieki, viņu vidū pazīstamais rakstnieks Gerhards Jaške (Gerhard Jaschke), kurš ir izdevuma galvenais redaktors kopš 1983. gada. Gerhards Jaške bijis daudzu Fluksus un Neodada kustības pasākumu iniciators un organizators. Žurnāls iznāk četras reizes gadā. Tas specializējas eksperimentālā dzejā un prozā, kā arī vizuālajā dzejā, pievēršoties anagrammu publicēšanai. Līdztekus tiek iespiestas arī esejas un literatūras un mākslas procesu apskati.

Žurnālam ir ievērojams abonentu loks, tas atrodams arī publiskajās un universitāšu bibliotēkās.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV