Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Maskavā atvērs Liānas Langas dzejas grāmatu

EasyGet.lv, 15.11.2012. 14:32

Krievijā, Maskavā, no 14. līdz 16. novembrim norisināsies Rīgas dienas, kurās tiks atvērta Liānas Langas dzejas izlase „Skatiena viela" (Bещество взгляда), ko krievu valodā atdzejojusi Milēna Makarova un klajā laidusi izdevniecība „Art Haus media", informē Latvijas Literatūras centrs.
Maskavā atvērs Liānas Langas dzejas grāmatu

„„Skatiena viela" ir izlase, kas pretendē uz visaptverošu Liānas Langas līdzšinējo dzejas ainu, jo tajā iekļauti viņas izcilākie cikli – „Izpildītājs", „Skatiens", „Holdena nakts" un citi. Bet vienlaikus tā ir pavisam jauna, nebijusi dzejas grāmata, kur dzejas serdei piešķirta citas valodas miesa, un šo terra incognita var novērtēt, atklāt un iemīlēt tikai lasītājs līdzradītājs," – grāmatas priekšvārdā apgalvo rakstniece Inga Ābele.

Savukārt atdzejotāja Milēna Makarova par darbu pie Liānas Langas dzejas krājuma izteikusies šādi: „Grūti vai viegli bija atdzejot Liānas Langas dzejoļus? Gan jā, gan nē. Nebija viegli, jo bija teju vai alķīmiski krieviski japārkausē augsti organizēts teksts. Bet no otras puses – viegli, jo autore raksta tādā kā kosmiskā esperanto."

Maskavā notiekošajās Rīgas dienās paredzēta plaša kultūras pasākumu programma, jauna tirdzniecības stenda „Rižskij dvorik" atklāšana, pieredzes apmaiņas tikšanās starp abu pilsētu pārstāvjiem un citi pasākumi. Par Rīgas dienu galveno vizītkarti tiek uzskatīta Maestro Raimonda Paula Gala koncerts, kas norisināsies Rīgas dienu svinīgās atklāšanas pasākumā ceturtdien, 15. novembrī Maskavas valsts Estrādes teātrī. Līdzās Liānas Langas dzejas izlases atvēršanai tiks prezentēta arī rakstnieka Andra Kolberga grāmata krievu valodā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV