Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Tiks atklāta izstāde „Māt, gribu zaudēt nevainību"

Uldis Pētersons, 15.11.2010. 10:31 | komentāri (1)

Šodien, 15. novembrī, plkst.20:00 „Pie Humberta" tiks atklāta izstāde „Māt, gribu zaudēt nevainību", kuras autori ir grafiskās mākslas pārstāvji Špura & Butlers.
Tiks atklāta izstāde „Māt, gribu zaudēt nevainību"

Runa nebūs par nevainības zaudēšanu kā fizisku procesu akta laikā, bet par nevainības zaudēšanu darot jebkuru darbību, kas ir kā uzdrīkstēšanās sevi bojāt.

Māte ar sirds glāstu pieskaras bērnam. Neatlaist, lai cik vecs tas būtu. Vai tad tas mācēs savu dzīvi dzīvot lielajā pieaugušo pasaulē (pats būdams pieaudzis). Un bērns (pieaugušais), kurš pieradis pie nemitīgām rūpēm, baidās no visa, kur nepieciešama patstāvība, neatkarība, brīvība par sevi būt.

Kristaps Butlers un Elīna Špura ir Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, kas šogad ar saviem grafiskās mākslas darbiem piedalījušies izstādē „Nocirptā vilna", kas norisinājās Turcijas vēstniecībā Rīgā. Kristaps veidojis arī vāka dizainu šogad iznākušajai Jāņa Rokpeļņa dzejas grāmatai „Nosaukums", bet Elīna saņēmusi Vintera stipendiju un piedalījusies SEB bankas rīkotajā izstādē, par godu stipendiju konkursam gleznošanā.

Izstāde „Māt, gribu zaudēt nevainību" ir nākamais solis abu mākslinieku daiļradē, kas liek paskatīties no malas uz procesiem, kas ir psiholoģiska rakstura deformācijas, kuras attēlotas autoru grafiski vizuālajā skatījumā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV