Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Klajā nākusi Annas Blandijas grāmata "Oligarha sieva"

Ieva Drozdova, 26.11.2010. 09:53

Apgādā "Kontinents" nākusi klajā Annas Blandijas grāmata "Oligarha sieva".
Klajā nākusi Annas Blandijas grāmata "Oligarha sieva"

Stindzinošā, drūmā Krievijas nomales pilsētā kāda meitene sapņo par bēgšanu no bezcerības. Katjas skaistums ir viņas biļete uz dzīvi, kas pārspēj pat visneprātīgākos sapņus.

Pāvels Ivančenko tirgo nelikumīgi brūvētu dziru, lai uzturētu savu ģimeni. Viņš zina, ka viņa dzīve būs labāka nekā lielākajai daļai citu, taču nespēj pat nojaust, ka kļūs par vienu no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē.

Anna Blandija – rakstniece un žurnāliste, CNN, Sky un The Times korespondente, savulaik dzīvojusi un strādājusi Krievijā, 1998. gadā intervējusi Mihailu Gorbačovu raidstacijai Radio Svoboda. Ilgus gadus darbojusies Krievijas masu mediju biezoknī, autore līdz kaulam iepazinusi savu mītnes zemi un pārsteidz pasauli ar romānu „Oligarha sieva" – skaudri smeldzīgu, dzīvu un atklātu attiecību drāmu.

Rakstnieces valoda, dāsna kā vasaras pilnbrieds, vijīga kā krējuma konfekte un skurbinoša kā atdzesēta vodka, ļauj lēni un ar baudu izgaršot stāstu, ceļojot no bezgalīgās Krievijas ledainajiem plašumiem līdz Anglijas mūžīgajai miglai un Franču Rivjēras glamūram, no Padomju Krievijas garlaicīgās nabadzības līdz pat Rietumeiropas bagātības sirreālajām dekorācijām. Šis vienreizējais stāsts aizvedīs lasītāju dziļi valdzinošā pasaulē, kuras centrā atrodas nepatverami ietekmīgs vīrietis, pa pusei varonis, pa pusei nelietis.

Annas Blandijas prāts redz dziļāk, nekā jebkad aizsniegtu ķirurga skalpelis, un vārdi griež bez atsāpināšanas, atmodinot sirds atmiņu.

Tulkojusi Dina Kārkliņa, vāka dizains Artūrs Zariņš, 400 lpp.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV