Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Klajā nācis kultūrvēsturisks romāns "Henrija VIII meitas"

Ieva Drozdova, 10.12.2010. 09:46

Apgādā "Kontinents" nācis klajā Filipas Gregorijas jaunākais kultūrvēsturiskais romāns latviešu valodā "Henrija VIII meitas", kurā Tjūdoru galma intrigas turpinās jaunā kvalitātē.
Klajā nācis kultūrvēsturisks romāns "Henrija VIII meitas"

Tjūdoru galms svārstās uz nodevības sliekšņa. Jaunais lords Roberts Dadlijs iesūta galmā Hannu kā svēto vientiesi, lai slepus novērotu princesi Mēriju Tjūdori, karaļa Edvarda troņa mantinieci. Domādama ieraudzīt tautas leģendās izslavēto briesmoni, Hanna sastop sievieti, kura vēl karaļvalstij tikai pašu labāko, turpretim viņas māsa Elizabete – lepnās un valdzinošās Annas Boleinas meita – gaida, kad Mērija pieļaus kļūdas, un ilgojas pēc tās nāves.

Sapinusies Henrija VIII meitu senās sāncensības tīklā, Hanna meklē iespēju izdzīvot bīstamā laikmetā, kad cilvēku gluži vienkārši var sadedzināt par ķecerību un nepareizā reliģija kalpot par nāves spriedumu, – viņa izvēlas izspiegot karalieni, lai izpatiktu iemīļotajam nodevējam.

Latvijā iemīļotā rakstniece Filipa Gregorija atgriežas ar jaunu stāstu – pilnasinīgu un gleznainu, noslēpumainu un nedaudz tumsonīgu, dziļi atmaskojošu un karalisko baumu piesātinātu Varas un Kaislību dejas mūžīgajā satvērienā. Izbaudiet to!

Filipa Gregorija ir patiesi hipnotizējoša stāstniece.
Sunday Telegraph

Nepārspējamās Tjūdoru galma intrigas, visiem, kas vēlas iejusties šajā atmosfērā.
Daily Telegraph

Bagātīgs intrigu un kaislību pārpilns Tjūdoru galma atainojums, krāšņs kā glezna.
Daily Mail

Tulkojusi Diāna Smilga, vāka dizains Artūrs Zariņš, 432 lpp.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV