Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

"Karamāksla" kara un miera laika apstākļiem

Apgāda Zvaigzne ABC Reklāmas un mārketinga daļa, 14.01.2011. 14:24

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā ietekmīgāko stratēģiskās domāšanas un konfliktu atrisināšanas stratēģijas rokasgrāmatu pasaules vēsturē - Suņdzi "Karamāksla" (Sun Tsu. The Art of War).
"Karamāksla" kara un miera laika apstākļiem

Daudzi starptautiski uzņēmumi "Karamākslu" plaši izmanto savās darbinieku apmācību programmās. Labākajās Āzijas biznesa skolās tā ir obligāta lasāmviela topošajiem vadītājiem un uzņēmējiem.

Pirms 2500 gadiem ķīniešu karotājs un filozofs Suņdzi pierakstīja savas atziņas par kara mākslu, radīdams pirmo stratēģijai veltīto grāmatu. Tā joprojām ir aktuāla, jo stratēģiskā domāšana ir tikpat sena, cik konflikti starp cilvēkiem. "Karamāksla" skaidro, kā uzņemties iniciatīvu un pieveikt ienaidnieku. Jebkuru ienaidnieku.

Kādreiz, lai iekarotu valstis un pakļautu tautas, militārie stratēģi izmantoja Suņdzi atziņas. Taču tās ir universālas. Mūsdienās kaujas lielākoties risinās starp uzņēmumiem nevis starp valstīm. Tāpēc "Karamākslas" principi noder ikvienam, kurš alkst uzvaras. Piemērojot šo stratēģiju biznesa diskusiju vai privāto problēmu risināšanai, iespējams ātrāk izprast kompleksas situācijas un uzvarēt ikvienā konfliktā.

Suņdzi grāmatu "Karamāksla" no angļu valodas tulkojusi Aija Vālodze.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV