Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Oskars Vailds un slepkavības sveču gaismā

Apgāda Zvaigzne ABC Reklāmas daļa, 12.05.2011. 13:00

10. maija pēcpusdienā Latvijas Nacionālā teātra O!kartes Jaunajā zālē notika britu rakstnieka Džailza Brendreta romāna "Oskars Vailds un slepkavības sveču gaismā" prezentācija.
Oskars Vailds un slepkavības sveču gaismā

Grāmatas fragmentus lasīja Latvijas Nacionālā teātra aktieri - Juris Lisners iejutās šarmantā Oskara Vailda lomā un Uldis Anže – Roberta Šerāra lomā. Aktieru lieliskais tēlojums ieveda klātesošos mistikas apvītajā 19. gadsimta Londonā, ļāva baudīt Vailda izsmalcināto humoru un ironiju.

Romāna autors Džailzs Brendrets (Gyles Brandreth) par šī aizraujošā, košā un kičīgā detektīvromāna galveno varoni izvēlējies Oskaru Vaildu – inteliģentu un izsmalcinātu dzejnieku, dramaturgu un rakstnieku. Izmeklējot jauna zēna slepkavību, Oskars Vailds pārtrumpo gan Šerloku Holmsu, gan Erkilu Puaro. Atliek vien par to pārliecināties pašiem, lasot izklaidējošo romānu "Oskars Vailds un slepkavības sveču gaismā".

Romānu no angļu valodas tulkojusi Daina Ozoliņa, izdevis Apgāds Zvaigzne ABC.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV