Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Aizvadīti 1991. gada Barikāžu sarīkojumi Latgales Kultūrvēstures muzejā

Maija Upeniece, 24.01.2011. 17:25

No 17.līdz 20.janvārim Latgales Kultūrvēstures muzejā skolēni apmeklēja vēstures stundas par barikāžu laiku un vairāk kā 100 interesentu satikās pie ugunskura 1991.gada barikāžu atceres 20.gadadienai veltītā pasākumā „Laipu liekot...".
Aizvadīti 1991. gada Barikāžu sarīkojumi Latgales Kultūrvēstures muzejā

Skolēni nodarbībās „1991.gads – barikāžu laiks" klausījās barikāžu dalībnieku atmiņu stāstus, pārdzīvojumus un sajūtas. Tās bija „dzīvās" vēstures stundas, kurās skolēniem bija iespēja gan uzdot jautājumus un saņemt atbildes, gan pārdomāt mācību stundās apgūto, fotogrāfijās un videomateriālos redzēto.

Savukārt 20.janvārī 1991.gada barikāžu atceres 20.gadadienai veltītajā pasākumā „Laipu liekot..." pie ugunskura satikās dažādas paaudzes – gan bērni, skolēni un studenti, gan barikāžu dalībnieki un toreiz mājās gaidītāji, gan cienījama vecuma ļaudis. Stāsti par notikumiem pirms 20 gadiem simboliski „veda pa laipu" līdz šodienai un Rēzeknes Augstskolas studentu sagatavotais veltījums Latvijai aizkustināja ikvienu klātesošo, jo jaunieši savas sajūtas bija ievijuši stāstā par savu piedzimšanu 1991.gadā. Visi sanākušie, mūziķa Andra Eriņa vadībā,vienojās dziesmās un atkal sajuta kopīgo spēku, kas iedvesmoja tagadnē un atbalsosies nākotnē.

Latgales Kultūrvēstures muzejs no sirds pateicas barikāžu dalībniekiem Andrim Eriņam, Ērikam Začam, Uldim Skrebinskim un Aleksejam Avotam par atsaucību un palīdzību muzeja nodarbību norisē un pasākuma oraganizācijā! Pateicamies katram, kurš toreiz piedalījās barikādēs un ikvienam, kurš šodienas pasākumā godināja Latviju. Paldies!

Foto: 1991.gada barikāžu atceres 20.gadadienai veltītajā pasākumā „Laipu liekot..." 2011.g. 20.janvārī visi pulcējās pie ugunskura. I.Dundures foto.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV