Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Dejas izrāde „Un atkal par to pašu. I daļa" Ģertrūdes ielas teātrī

Aiga Leitholde, 15.02.2011. 15:57 | komentāri (5)

Ģertrūdes ielas teātrī Valentīndienas vakarā tika izdejota Olgas Žitluhinas dejas kompānijas veidotā izrāde „Atkal par to pašu. I daļa". Pirmizrādi piedzīvojusi 2005. gadā Sapņu fabrikā, Mīlētāju dienā tā tika atkal izrādīta, atgādinot, ka mīlestība ir kas vairāk par vieglprātīgu jūtu uzplaiksnījumu.
Dejas izrāde „Un atkal par to pašu. I daļa" Ģertrūdes ielas teātrī

Galerijas:

Atkal par to pašu. Atkal par mīlestību. Dalībnieki – seši dejotāji, kas veido trīs pārus. Viņu dejas telpa ir teātra skatuve un tās priekša, kuras malas romantiski apgaismo lielas sveces. Viens stūris ir atvēlēts mūziķiem Jurim Kaukulim un Kasparam Tobim, kuri ir izrādes mūzikas autori un izpildītāji. Viņi izrādei dod liriski temperamentīgu dabu, to ieskandinot tango, šansona mīlas dziesmu noskaņās, valša ritmos. Mūziķu loma bija dejotāju mīlestības stāsta sasaiste ar realitāti.

Jūtas mēdz cilvēku padarīt par neveiklu ampelmani. Arī pāra soļi mēdz pīties, neveiklās kustības rauj otru pie zemes. Viņi atbrīvojas, un tomēr paliek saistīti. Krustceles starp došanu un ņemšanu – bailes atdot vairāk no sevis nekā ir iespējams saņemt atpakaļ. Sarkanais balons tiek sargāts kā lielākais dārgums, bet galu galā ar lielu blīkšķi plīst. Kā jau visas ilūzijas. Atkārtotais tuvināšanās process ir bērnišķības kautrības pilns, izrādē ienesdams komisma elementus, izspēlēti balles deju epizodē. Asprātīgi tiek attēloti komunikācijas traucējumi, kas cilvēkiem liedz dejot vienā ritmā, vienā elpā. Mīļi tiek pasmaidīts par cilvēku, kas atkal ir sapinies savos emociju tīklos, nemācās no savām kļūdām. Atkal jau trīsstūris, četrstūris, piecstūris, nē, noslēgumā tomēr atkal ir seši! Mīlestību gaidoši, mīlestību dodoši. Bet vai tie beidzot būs viens otram īstie?

Dejas izrādi "Un atkal par to pašu. I daļa" Ģertrūdes ielas teātrī, Ģertrūdes ielā 101a var pagūt noskatīties arī šodien plkst. 19:00. Biļetes var iegādāties internetā www.bezrindas.lv, galerijā "Istaba" (K.Barona 31a). Biļešu cena: 5Ls, 3Ls (skolēniem, studentiem, pensionāriem, ISIC, ITIC, IYTC karšu īpašniekiem)

Foto: Inese Kalniņa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV