Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Dejas izrāde "Odiseja projekts" Ģertrūdes ielas teātrī

Daira Kārkliņa, 31.03.2011. 08:57

8. un 9. aprīlī plkst.19.00 Ģertrūdes ielas teātrī viesosies Dejas teātra kompānija "Zvaigžņu AkA" ar izrādi "Odiseja projekts".
Dejas izrāde "Odiseja projekts" Ģertrūdes ielas teātrī

Dejas izrādes "Odiseja projekts" savdabīgums slēpjas spēles paņēmienos, kur daudz vietas ir nosacītībai, simbolismam un fantāzijai. Vēstījums tiek pausts caur neverbālu teātra formu, tādējādi vienlīdz aktīva loma ir gan dejas, gan arī objektu un ēnu teātra paņēmieniem.

Izrādes mērķauditorija ir jaunieši un pieaugušie, kuri vēsturisku notikumu ietekmē apzināti vai neapzināti ir bijuši un ir pakļauti straujām pārmaiņām, un iespējams, ir iesaistīti sev nezināmā procesā jeb, kā tagad populāri teikt – „projektā". Tas ir stāsts par mīlestību, izdzīvošanu, par migrāciju, imigrāciju, par ilgām pēc mājām un dzīvošanu svešumā.

Izrādi veidojusi režisore, horeogrāfe Lilija Lipora sadarbībā ar dejotājiem Rolandu Trenci, Viljamu Plešu, Edgaru Liporu, Ilgu Gruševu, Madaru Luīzi Muzikanti, Agnesi Bordjuku, Ramonu Remesi un Edgaru Šlakotu. Izrādes gaismas mākslinieks Egils Kupčs, kostīmu māksliniece un scenogrāfe Jana Kokina, bet izrādes mūzikas autors Edgars Lipors.

Izrādi atbalsta Babītes novada pašvaldība.

Foto: http://unitedintimacy.lv/index.php?1&68&view=cat-browse&categid=66

Izrādes: 8. un 9. aprīlī plkst. 19:00
Vieta: Ģertrūdes ielas teātris, Ģertrūdes ielā 101 a (ieeja no pagalma)
Biļetes var iegādāties internetā www.bezrindas.lv, galerijā ISTABA (K.Barona 31a)
Biļešu cena: 5Ls, 3Ls (skolēniem, studentiem, pensionāriem, ISIC, ITIC, IYTC karšu īpašniekiem)
Informācija: www.git.lv; www.zvaigznuaka.lv

Finansiāli atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds. Sadarbības partneri: Latvijas Jaunā teātra institūts, Papīrfabrika Līgatne, poligrāfija Gandrs, BURTI, LU studentu padome, ParkMV, ISIC. Informatīvais partneris: portāls DELFI. Informatīvie atbalstītāji: EASYGET, Satori.lv, Rīgas Laiks, žurnāls IR, Riga This Week, radio NABA, Latvijas Radio 1 raidījums Kultūras Rondo, Radio Klasika, TV24

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV