Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Klauni un grāmatas Rīgas ielās

Apgāda Zvaigzne ABC Reklāmas daļa, 19.04.2011. 14:07

Sestdien, 16. aprīlī, svinot Sāras Grūenas romāna "Ūdens ziloņiem" iznākšanu un Starptautisko cirka dienu, Apgāds "Zvaigzne ABC" sadarbībā ar Rīgas Cirku organizēja grāmatas atvēršanas svētkus. Pašā Rīgas centrā – pie Zvaigznes grāmatnīcas Vaļņu ielā, bija sastopami gan žonglieri un mākslas vingrotājas, gan klauns un pat cirka konferansjē, kura lomā iejutās, sarkanā frakā un cilindrā tērpies aktieris Andris Bulis.
Klauni un grāmatas Rīgas ielās

Galerijas:

Sāras Grūenas romāns "Ūdens ziloņiem" ir patiesi skaista grāmata plašam lasītāju lokam – gan romantiķiem, gan ciniķiem, gan vienkārši labas literatūras baudītājiem. Tas ir vienlaikus neprātīgi skumjš un brīnumu pilns stāsts par cilvēku savstarpējām attiecībām un saskarsmi ar dzīvniekiem – dzīvi, kas risinās cieši noslēgtā – ceļojošā cirka pasaulē, kurā netrūkst nedz mīlestības, nedz nodevības, nedz cietsirdības un līdzcietības, nedz arī skumju, ko rada cilvēka novecošanas neizbēgamība. Grāmatas valoda plūst kā pērļu virtenes pār mākslas vingrotājas krūtīm, kā asara pār ziloņa vaigiem, kā vārdi pār ilgi klusējuša, veca vīra lūpām. Šo, patiešām skaisto, juteklisko un bezgala smeldzīgo romānu, kurā netrūkst nekā no varenās dzīves izrādes, no angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.

Ieskats grāmatas "Ūdens ziloņiem" atvēršanas svētkos:

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV