Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Apgādam "Tapals" – 20. gadskārta

Ilze Jākobsone, 29.04.2011. 11:56

20 gadu laikā apgāds "Tapals" lasītājus iepazīstinājis ar autoriem no Vollesa līdz Veidenbaumam.

Izdot kvalitatīvas grāmatas un turpināt strādāt, spītējot krīzei un agresīvajai nodokļu politikai– tas nelielam apgādam mūsdienu apstākļos ir liels pārbaudījums. Jubilejas reizē – ieskats vēsturē: apgāds "Tapals" dokumentos pirmoreiz reģistrēts 1991. gada 9. maijā un sākotnēji vairāk bija pazīstams kā kriminālliteratūras izdevumu apgāds. Pirmā desmitgade tika aizvadīta detektīvliteratūras klasiķu, jo īpaši, "Vollesa zīmē" (laižot klajā 68 šī autora grāmatas). Nākamais "atspēriens" – Žorža Simenona "Raksti" 10 sējumos un kabatas formāta (Tapals Mini) asprātīgie sērijizdevumi. 20. gs. 90. gadu vidū par papildus darbības jomu kļuva veidlapu ražošana. Jau vairāk nekā 10 gadu Tapals ir viens no vadošajiem šāda veida produkcijas ražotājiem.

Uzkrājot pieredzi, radās drosme un arī nepieciešamība paplašināt grāmatu tematisko klāstu. Tika sagatavoti daudzi zinātniskās un praktiskās literatūras izdevumi, mūslaiku autoru darbu tulkojumi un divvalodu (bilingvā) dzeja. Tie ir saturiski, mākslinieciski un poligrāfiski augstvērtīgi izdevumi, vienlaikus tas bija būtisks un kvalitatīvs pavērsiens redakcijas darbā. Iet tālāk, taču saglabāt arī sākotnējās vadlīnijas, proti, turpināt iepriecināt kriminālliteratūras cienītājus ar šī žanra darbiem, ļāva iepazīšanās ar krievu kriminālromānu rakstnieci Aleksandru Mariņinu. Kopš 1998. gada latviski ir izdoti vairāk nekā 30 viņas darbu tulkojumi. Viss turpinās! Arī 2011. gads nav izņēmums – sarūpētas trīs grāmatas, no kurām jaunākā nāks klajā jūnijā. "Tapals" maijā sagādājis lasītājiem vēl vienu pārsteigumu – pasaulslavenā romāna "Zirgu vārdotājs" autora N. Evansa piekto – jaunāko romānu „Drosmīgie"! Kā tagad teic, ievērtējiet!

Jubilejas reizē – laba vēlējumi, cieņas un draudzības apliecinājumi daudzajiem mūsu atbalstītājiem.

Apgāda "Tapals" 20 gadu jubilejas pasākumi tiek ievadīti ar

īpašu svētku akciju, kas sāksies jau 2. maijā un norisināsies vairākas nedēļas izdevniecības telpās, Rīgā, Elijas iela 17 (124. kabinetā). Pirmdien, 2. maijā, jau no plkst. 9.30, aicinām tos lasītājus un pircējus, kas apgāda Tapals grāmatas vēlas iegādāties ar ievērojamām atlaidēm. Grāmatu tirdzniecība Elijas ielā 17 savu kulmināciju sasniegs 9. maijā.

Izdevēji sarūpējuši īpašu pārsteigumu – pasaulslavenā "Zirgu vārdotāja" autora Nikolasa Evansa jaunāko romānu "Drosmīgie".

Svinēsim kopā, svinēsim lasot!

www.tapals.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV