Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Eksperimentāli instrumentāla dejas izrāde „Bez vadiem"

Valērijs Oļehno, 06.05.2011. 16:35

19. un 20. maijā plkst. 20.00 Ģertrūdes ielas teātrī notiks eksperimentāli instrumentālā dejas pirmizrāde „Bez vadiem", kuras pamatā ir cieņa pret skaņu, mīlestība pret kustību un tikai saulaina, pozitīva domāšana.
Eksperimentāli instrumentāla dejas izrāde „Bez vadiem"

"...nekas nevar būt labāks par saulainu dienu, kad mēs satiekamies. Kaut gan dažreiz liekas, ka pilnīgi noteikti var. Bet laikam tomēr nevar, jo man nepatīk būt vienam. Bet dažreiz patīk. Kaut arī dažreiz nepatīk, bet tā sanāk. Bet dažreiz sanāk tā, ka vajag būt ar visiem, bet gribas būt vienam. Taču es nevaru bez viņiem. Viņi nevar bez manis. Mēs nevaram viens bez otra. Vai arī es varu bez viņiem, bet viņi bez manis – nē, jo es jau varu būt pats ar sevi, taču viņi var būt tikai kopā... Mēs katrs nosakām sava vada garumu," izrādes ideju ieskicē tās veidotāji.

Izrāde vēsta par trim domubiedriem, kas meklē un risina savas savstarpējās attiecības, cīnās ar vientulību un mēģina piespēlēt viens otram. Šai izrādei nav sākuma un beigu punkta, jo darba pamatā ir pārdomas, emocijas un sajūtas, kas dzīvē nemitīgi mēdz atkārtoties.

Izrāde "Bez vadiem" ir liels izaicinājums pašiem dejotājiem, kas dzīvajā spēlē dažādus mūzikas instrumentus. Spēlējot kādu mūzikas instrumentu, ir jātur ritms, jāklausās, jādomā, jāseko notīm un skaļumam. Tiklīdz mēs pieliekam klāt kustību – viss sāk jukt. Rokas un kājas neklausa, ausis nedzird, acis neredz un ķermenis paliek stīvs... cerams, ka būs labi.

Ideja un koncepcija: Valērijs Olehno
Horeogrāfija, deja, dzīvā skaņa: Valērijs Olehno, Aldis Liepiņš, Antons Tkačenko
Gaismas: Jānis Sniķers

Biļešu cena - 5 ls / 3 ls*

*(Skolniekiem, studentiem, pensionāriem, ISIC, ITIC, IYTC karšu īpašniekiem).

Biļetes uz izrādēm var iegādāties www.bezrindas.lv vai galerijā Istaba, (K.Barona ielā 31a).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV