Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīt pirmizrāde filmai "Es Tevi mīlu, Rīga"

Lāsma Graudiņa, 12.05.2011. 09:56

No 13. maija režisora Pāvela Gumennikova filma ,,Es mīlu Tevi, Rīga'' tiks demonstrēta kinoteātros Rīgā - Kino Rīga, Multikino, Cinamon, bet jau pavisam drīz filmu būs iespējams noskatīties arī citviet Latvijā. ,,Es mīlu Tevi Rīga" ir romantiska, iedvesmojoša, bezbudžeta filma, kas tapusi tepat Rīgā kā publiska atzīšanās mīlestībā pilsētai.
Rīt pirmizrāde filmai "Es Tevi mīlu, Rīga"

Tituldziesmu filmai sarakstījusi grupa "re:public". Dziesmas ,,Es mīlu Tevi, Rīga'' vēstījums ir vienots ar filmas ideju - atklāt pilsētas emocijas, dienas ritumu, pamanīt, izjust mīlestību. Videoklipā parādītas Vecrīgas skaistākās vietas - pilsētas šarms. ,,Es mīlu Tevi, Rīga'' videoklips aicina: pacelt acis uz augšu un pamanīt Rīgu, ieklausīties pilsētā un dzirdēt tās ritmu.

Filmas veidošanā iesaistījušies Latvijā pazīstami cilvēki - Lelde Vikmane, Māris Olte, Haralds Burkovskis, kā arī grupas "re:public", "Gain Fast", "Z-Scars", "Ar Basām kājām", "Astro'n'out", "The WoW".

Filmu atbalsta : Live Rīga, Starptautiskā lidosta ,, Rīga", Ray-Ban, Coffee Inn, Veselības fabrika.

Filmas radošā komanda:
Režisors: Pāvels Gumennikovs
Scenāristi: Elīna Karule, Anna Muravska, Pāvels Gumennikovs, Lāsma Graudiņa, Olga Aleksejeva, Linda Brila,
Aktieri: Anete Mikučevska, Andrius Mamontovas, Lelde Vikmane, Olga Košeļeva, Aleksandrs Zeimuls-Priževoits, Pāvels Griškovs, Renāte Blūma, Mairita Rosicka; Kristofs Girgensons, Olga Verbicka, Armands Ikalis, Zane Lapsa, Toms Auniņš, Jānis Bušmeistars, Pēteris Nebars, Evita Andruce.
Operatori: Ritvars Lasmanis, Mārtins Jansons, Kaspars Kursišs, Pēteris Sudakovs.
Montāžas režisors: Pēteris Sudakovs, Pāvels Gumennikovs
Skaņas režisors: Andrejs Trainovskis
Krāsu Pēcapstrade: Pēteris Sudakovs
Grima Māksliniece: Dārta Tene
Titru mākslinieks: Ivo Jusis
Režisora filmēšanas laukuma asistente: Olga Aleksejeva
Filmas pēcapstrādes režisora assistente: Lāsma Graudiņa
Fotogrāfi: Raivis Freidensons, Ernests Dinka

Filmas anotācija:

Filma ,,Es mīlu Tevi, Rīga'' stāsta par skaistāko pilnīgāko, kas mūsu dzīvē ir, - par mīlestību. To katrs redz un izprot citādi, tomēr tā izkrāso ik mirkli mūsu dzīvēs, mēs ne vienmēr pamanām tās esamību, bet mēs noteikti pamanām tās neesamību.

Viena diena Rīgā. Katram tā cita – te tiek aizvadītas dzīves, darba dienas, ikdiena, svētki, pilsēta kļuvusi par daļu no mums. Viens stāsts, kas savij kopā pilsētas stāstus. Pilsēta ir dzīva un tās sirds pulsē, jo to piepilda cilvēku soļi, jūtas, emocijas, smiekli, raizes.

Filmā caur 13 stāstiem atklāts viss par to, ko mēs mīlam mīlestībā.

Dažreiz pietiek ar mirkli - ar vienu acu skatienu, vienu smaidu, lai saprastu, ka kaut kas dzīvē ir mainījies - neatgriezeniski uz visiem laikiem; citreiz vajag nodzīvot dzīvi līdz pusmūžam, lai saprastu, ka nav nekā svarīgāka dzīvē par mīlestību.

Tieši šie atskārsmes mirkļi, padara dzīvi īstu, tie iedvesmo, iedrošina noticēt, ka mēs šajā pasaulē esam tāpēc, lai atrastu savus cilvēkus, piepildītu savus sapņus un būtu laimīgi.

Dažreiz pietiek ar vienu mirkli, un tas jau ir izkrāsojis visu dienu, dažreiz pietiek ar vienu dienu un tā ir izkrāsojusi visu dzīvi. Lai arī viena diena uz visas dzīves fona nav daudz, tomēr visi stāsti sākās ar "Reiz, kādā dienā...".

Filmas režisors aicina ikvienu mīlēt un saskatīt mīlestību apkārt un pašiem sevī ienest šīs jūtas savā dzīvē un piepildīt sevi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV