Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Augusta Kinnapu jaunāko gleznu izstāde „Mani favorīti"

Zane Reķe, 13.06.2011. 14:09

No 15. jūnija „ Galerijā 21" būs skatāma igauņu gleznotāja Augusta Kinnapu (August Künnapu) jaunāko gleznu izstāde „Mani favorīti".
Augusta Kinnapu jaunāko gleznu izstāde „Mani favorīti"

Gleznotājs Augusts Kinnapu (1978) ir igauņu jaunās paaudzes mākslinieks, kurš ne tikai glezno, bet arī regulāri raksta par kultūras un mākslas dzīves aktualitātēm paša veidotajā laikrakstā "Epifanio", kas mākslas interesentu vidū iecienīta kā kultūras ideju un viedokļu apmaiņas forums ne tikai Igaunijā, bet arī Latvijā un citviet Austrumeiropā.

Izstādē "Mani favorīti", kura ir jau otra personālizstāde "Galerija 21", mākslinieks gleznās attēlojis sev tuvas kultūras un mākslas personības - pazīstamus rakstniekus, mūziķus, filmu producentus un gleznotājus sev raksturīgajā – spilgtā un enerģētiski uzlādējošajā- veidā.

Harijs Pjī (Harry Pye), kurators, rakstnieks un mākslinieks no Londonas par Augusta Kunnapu viņa katalogā rakstījis: "Es nesen sastapos ar citātu, kuru reiz teicis amerikāņu mākslinieks Džaspers Džons un kuram pilnībā piekrītu: "Lielākoties māksla, kura cenšas nodot kādu konkrētu ziņojumu, šo ziņu nespēj nogādāt līdz skatītājam, jo izmantotās metodes ir pārāk shematiskas, pārāk samākslotas. Manuprāt ikviens skatītājs gleznā vēlas ieraudzīt dzīvību. Rezultātā gleznas ieteikumam vai ziņojumam jābūt nevis apzinātai pamācībai, bet gan bezspēcīgai atklāsmei. Tam jābūt kam tādam, par ko tu nevari beigt runāt, nevis, ko biji sagatavojies teikt." Varbūt tieši tapēc es ticu Augustam. Viņš rada darbus, kurus ir nepieciešams radīt. Un kā vairums labāko dziesmu, filmu, grāmatu un gleznu, kuras mēs baudām, viņa vēstījums nāk no sirds neartikulētās valodas."

Mākslinieks un kritiķis Vilnis Vējš, rakstot par Kinnapu iepriekšējo, 2009.gada, personālizstādi Galerijā 21, secina : "Kinnapu darbiem raksturīgā spēja izraisīt uzticību it kā nemaz nav no mākslai pieejamo ieroču arsenāla. Kurš tad tic mākslai? Toties tā ir augstu vērtējama personu savstarpējās attiecībās, tādēļ nebūs pārspīlēti apgalvot, ka skatītāja attiecības ar katru konkrēto gleznu veidojas kā ar personu. rodas iespaids, ka viņa (A.Kinnapu) raksturīgākās īpašības ir vientiesība un godprātība. Tikai ar tām mūsdienu mākslas pasaulē iespējams atjaunot ticību, ka glezna "pārstāv" attēloto objektu un ka mākslinieks ir godīgs pārmijnieks šajā procesā. Tādas idejas sen vairs nav laikmetīgās mākslas interešu lokā, tomēr, izrādās, ir ļoti pieprasītas."(žurnāls „Studija" 04/2009).

Augusta Kinnapu gleznu zstāde būs skatāma no 15.jūnija līdz 30. jūlijam „Galerijā 21", Z.A. Meierovica bulvārī 6. Darba laiks no Otrdienas līdz Piektdienai 12 – 18, sestdien 12 – 16.

Plašāka informācija pa tālruņiem – 26730860, 29161945 un 29266490.

www.galerija21.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV