Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Dibināts jauns teātris

Laura Stūrīte, 05.09.2011. 15:48

Jau rīt, 6. septembrī, ar pirmizrādi Leona Leščinska iestudējumam „Žurka", kas notiks Liepājas Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolā plkst.19:00 Latvijas teātriem piepulcēsies vēl viens – Goda teātris.
Dibināts jauns teātris

Teātra dibināšana tiks arī atzīmēta ar īpaši teatrālu pēc-pirmizrādes ballīti Liepājā, kokteiļu bārā Red Sun Buffet. Bāru okupēs teātris. Kokteiļus jauks aktieris Viktors Ellers, DJ lomā sevi atrādīs aktieris Gatis Maliks, jeb DJ@gmaliks, bet uz skatuves dziedās un ar dažādiem priekšnesumiem visus apmeklētājus pārsteigs citi Liepājas teātra aktieri.

Jaunā teātra dibinātājs Kaspars Gods, kurš izglītību ieguvis Liepājas Pedagoģiskās akadēmijas Aktiermākslas nodaļā un ir Liepājas teātra aktieris jau kopš 1996.gada, ideju par sava teātra izveidi lolojis jau sen: „Par jauna teātra izveidi domāju jau labu laiku, bet līdz šim šādam solim vēl nobriedis nebiju. Tagad liekas ir īstais brīdis, jo esmu sasniedzis zināmu vecuma un attīstības pakāpi, lai varētu veidot savu „kantori", radot intīmākus, skatītājiem tuvākus iestudējumus. Mazā zālē, šaurākam skatītāju lokam. Liepājā šī niša ir brīva un pāris pēdējās teātru sezonas pierādījušas, ka tieši mazajiem spēles laukumiem IR nākotne!"

Goda teātris vienlaikus ir arī lieliska iespēja jaunajiem aktieriem sevi pierādīt. „Pavisam nesen studijas Klaipēdā pabeidza 16 jauni, talantīgi cilvēki, kurus visus uz viena spēles laukuma Liepājā, ar tik iestudējumiem, cik nu viņu ir, noslogot nevar. Jaunie ar milzīgu entuziasmu piedalās Goda teātra izveidošanā un par to tikai liels prieks," stāsta teātra vadītājs Kaspars Gods.

Gods iestudēt pirmo Goda teātra izrādi „Žurka" ticis režisoram Leonam Leščinskim, bet uz skatuves redzēsim jaunos aktierus Lauru Jerumu, Agnesi Jēkabsoni, Everitu Pjatu vai Madaru Melni, Edgaru Ozoliņu, Rolandu Beķeri un Mārtiņu Kalitu.

Skaidra Valtera luga "Žurka" ir stāsts par jauniešiem, viņu problēmām, mīlestību, draudzību, nodevību un to, kā pieņemt vienam otru, taču galvenais jautājums, uz kuru tiek meklētas atbildes – kādos apstākļos normāli pusaudži kļūst par zvēriem?

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV