Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Alunāna teātris šonedēļ atklās sezonu

Andris Bolmanis, 12.09.2011. 09:23

Sākoties jaunai sezonai kultūras jomā, aktīvi atsākuši darboties arī aktieri Jelgavas lielākajā teātrī, kur sezona tiks atklāta 15. septembrī ar komēdiju „Lielā cerību stunda".
Alunāna teātris šonedēļ atklās sezonu

Ingunas Pinnes „smieklu gabals", kas pēdējo gadu laikā bijusi viena no apmeklētākajām un skatītāju atzītākajām izrādēm Ādolfa Alunāna Jelgavas teātrī, uz Jelgavas kultūras nama Lielās zāles skatuves tiks demonstrēts ceturtdien plkst. 18.00. Izrādes režisori - Arvīds Matisons un Andris Bolmanis.

Darbība norisinās padomju laiku dāmu frizētavā – izrādes galvenā varoņa pirmajā darba vietā. Gaišu domu, darba spara un ideālisma pilns tajā ierodas Roberts – jauns, stalts, glīts puisis. Viņš ir sava amata pratējs, frizieris, kurš skolu beidzis ar izcilnieka diplomu. Roberts sapņo par brīnišķīgu pasauli. Tajā mīt daiļi cilvēki, kuri savu galvas rotu, matu vainagu prot nest kuplu un skaistu no pirmās mūža dienas līdz pēdējai. Viņa dzīves moto ir: „Cilvēkam jābūt skaistam gan fiziski, gan garīgi līdz simt gadiem!" Tomēr jaunā vīrieša darba gaitas sākas ar pārbaudījumiem – nākas iepazīties ne vien ar nepieklājīgām un netikumiem bagātām kolēģēm, bet arī ar kašķīgām un vulgārām klientēm, kuras Robertam jau pirmajā darba dienā liek vilties un saprast, ka šeit nekas nav tā, kā viņš bija izsapņojis.

Savukārt 25.septembrī plkst. 14.00 Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē būs iespēja sastapties ar Džona Patrika izrādes „Dīvainā misis Sevidža" tēliem. Režisore - Lūcija Ņefedova.

Tas ir stāsts par notikumiem kādā īpašā vietā. Autors to nodēvējis par „Kluso klosteri". Tajā tiek ievietota lugas galvenā varone – misis Sevidža – ļoti jauka, labsirdīga un dāsna kundze gados, kura saņēmusi milzu mantojumu no sava nelaiķa vīra. Misis Sevidža ir visai ekscentriska būtne. Viņa nēsā ekstravagantu cepuri, ko jaunībā nav varējusi atļauties, pie misis Sevidžas sāniem mūždien atrodas rotaļu lācītis, un viņas galvā nereti iešaujas netradicionālas domas, piemēram, nomīdīt paklāju ne tikai centrā, bet arī malās, lai tas būtu vienādi izdilis. Varbūt tas ir iemels, kādēļ īpatnējās dāmas bērni par jocīgu uzskata misis Sevidžas vēlmi mantotos miljonus iztērēt, palīdzot cilvēkiem. Alkatīgā trijotne naudu pūlas atgūt, liekot lielā dažādus līdzekļus, bet viņu centienus sarežģī tas, ka šajā svarīgajā notikumā iesaistās teju visi „Klusā klostera" iemītnieki...

Biļetes uz abām teātra izrādēm nopērkamas Jelgavas kultūras nama, Zemgales Olimpiskā centra un citās „Biļešu Paradīzes" kasēs. Cenas: Ls 3.00, 2.50 un 2.00.

Foto: skats no izrādes „Lielā cerību stunda". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV