Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Ar ironiju par bagātnieku dzīvi – izrāde „Jo pliks, jo traks"

EasyGet.lv, 08.11.2011. 11:50

Laikos, kad Lielie Vīri jostas liek savilkt arvien ciešāk un ciešāk, netrūkst to, kas kāro tikt pie „resnākas" dzīves. Tādēļ Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris aicina gan „tievos" gan „resnos" uz izrādi, kurā šī tēma apspēlēta visai jancīgā veidā. 20.novembrī plkst. 14.00 Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē – Jāņa Jaunsudabiņa komēdija „Jo pliks, jo traks", informē teātra pārstāvis Andris Bolmanis.
Ar ironiju par bagātnieku dzīvi – izrāde „Jo pliks, jo traks"

Lugas autors radījis komisku stāstu par mīlestību, mantu un to, kas notiek, kad tās abas satiekas. Lauku meitene Jete pret kādu lepnu rīdzinieci Bertu Buti, kura ielikusi avīzē sludinājumu: „Tautieši atsaucieties! Jauna, skaista, bagāta rīdziniece, palikusi bez tēva un mātes, vēlas iegūt dzīves biedru, kurš tai palīdzētu pārvaldīt viņas lielo namu un līdzētu iztērēt lielos ienākumus. Priekšroka daļām, cēli domājošām dvēselēm..."

Uz šī lieliski izliktā āķa uzķeras ne viena vien zivs. Jūsmīgais dzejnieks Jēkabs Jūdiņš steidz cerēt vārsmas. Pusmūža uzdzīvotājs Vilis Vite viņas dēļ pat gatavs lekt mazurku. Konkursam pieteikts arī brašais jaunsaimnieks Jānis. Par spīti tam, ka viņš līgavu jau noskatījis, māsa Anna uzstāj, lai brālis izmēģina laimi iedzīvoties bagātībā. Ko izvēlēsies Jānis? Kaimiņu meitenes Jetes mīlestību vai Rīgas dāmas Bertas Butes naudu? To visu redzēsiet izrādē.

Režisori - Andris Bolmanis un Arvīds Matisons.

Biļetes iegādājamas Jelgavas kultūras nama un citās „Biļešu Paradīzes" kasēs. Cenas: Ls 3.00, 2.50 un 2.00.

Papildus ierastajai biļešu iegādei Alunāna teātris sagādājis īpašu pārsteigumu. Tikai vienu nedēļu, no 7. līdz 13.novembrim biļetes iespējams iegādāties arī portālā Kopā Lētāk – tikai par Ls 1.25.

Foto: skats no izrādes „Jo pliks, jo traks". Foto (c) Santis Zībergs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV