Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Aicina amatieru teātru festivāls "Rīga spēlē teātri"

EasyGet.lv, 05.03.2012. 09:21

Klāt ikgadējais amatieru teātru festivāls "Rīga spēlē teātri", kurš šogad risināsies no 7. līdz 31. martam, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Indra Vilde. Festivālā 35 amatieru teātri piedāvās plašu bezmaksas izrāžu klāstu, kuru formas un satura daudzveidība ļaus skatītājiem atrast sev tīkamāko. Izrādes tiks piedāvātas bērniem un jauniešiem un ikvienam, kam tuva teātru māksla.
Aicina amatieru teātru festivāls "Rīga spēlē teātri"

Festivāla mērķis ir veicināt amatieru teātru jaunradi un meistarības izaugsmi, kā arī piedāvāt skatītājiem jaunāko darbu iestudējumus. Festivālā piedalīsies Rīgas kultūras centru amatieru teātri, bērnu un jauniešu studijas, kā arī studentu teātri un kopskaitā tajā savu māksliniecisko meistarību demonstrēs vairāk nekā 400 aktieru. Šogad festivālā izrāžu klāstu bagātinās arī vieskolektīvi, proti, Bulgārijas amatieru teātri. Tāpat īpašs festivāla jauninājums šogad Piedāvājot izrāžu iestudējumus skatītājiem, vienlaikus teātri cīnīsies par festivāla galveno ceļojošo balvu "Lielais Toms", kuru piešķirs par gada veiksmīgāko un interesantāko iestudējumu žūrijas vērtējumā. Šogad žūrijas komisijā darbosies gan režisori, gan aktieri un ar teātri saistīti mākslinieki no Latvijas, Nīderlandes un Bulgārijas.

"Mēs esam ceļā, lai cik atšķirīgi arī būtu, ceļojam cauri laikam, domājam par pasauli, par teātri, dzīvi un sevi. Mēs meklējam jēgu. No tagadnes cerībā mēs raugāmies tālāk" - tādiem vārdiem amatierteātru festivālu "Rīga spēlē teātri 2012" raksturo Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta amatierteātru koordinatore, festivāla projekta vadītāja Edīte Neimane.

Šogad festivāla izrādes notiks vairākās vietās - Rīgas kultūras centros, Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras koledžā, Rīgas tehniskajā universitātē, Neatkarīgajā teātrī "Kabata", Latvijas Nedzirdīgo savienības kultūras centrā "Rītausma" un citviet. Izrādes būs latviešu un krievu valodā. Izrāžu programma un norises vietas pieejamas interneta vietnē www.kultura.riga.lv

Festivālu atbalsta Rīgas pašvaldība, to organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV