Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Festivāls "Rīga spēlē teātri" aicina uz izrādēm un noslēguma ceremoniju

EasyGet.lv, 28.03.2012. 17:08

Sestdien, 31.martā, VEF Kultūras pilī, Ropažu iela 2, ar vairākām izrādēm un ceļojošās balvas "Lielais Toms" svinīgo pasniegšanas ceremoniju noslēgsies amatierteātru festivāls "Rīga spēlē teātri 2012", kas Rīgā risinājās jau no 7. marta, informē  RD IKSD sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Indra Vilde.
Festivāls "Rīga spēlē teātri" aicina uz izrādēm un noslēguma ceremoniju

Festivāla noslēguma dienā, 31.martā, plkst.12.00 Latvijas Universitātes Studentu teātris piedāvā noskatīties kustību izrādi "Esmu dzīvs", bet plkst.13.15 būs skatāma teātra improvizācija "Iepazīsimies.lv" Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" studijas - teātra "Aka" sniegumā. Plkst. 14.30 Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" teātra studijas "Rampa" aktieri piedāvā baudīt klasiku - Rūdolfa Blaumaņa lugu "Ugunī". Plkst.15.30 festivāla viesi - Salaspils kultūras nama "Enerģētiķis" amatierteātris iedzīvotājus aicina uz izrādi "Jūlijas jaunkundze", kurā ieeja ar iepriekš rezervējamām bezmaksas ieejas kartēm. Savukārt plkst.17.30 VEF Kultūras pils foajē skanēs teātra dziesmu koncertprogramma, bet plkst.18.30 sāksies festivāla noslēguma ceremonija, kurā skatītājus priecēs viesi no Bulgārijas - Vracas pilsētas jauniešu teātra studija "Temp", kā arī tiks pasniegta festivāla galvenā ceļojošā balva "Lielais Toms" un citi apbalvojumi.

Festivāla "Rīga spēlē teātri" mērķis ir veicināt amatierteātru jaunradi un meistarības izaugsmi, kā arī piedāvāt skatītājiem jaunāko darbu iestudējumus. Šogad tajā piedalījās Rīgas kultūras centru amatieru teātri, bērnu un jauniešu studijas, kā arī studentu teātri. Kopskaitā 35 izrādēs savu māksliniecisko meistarību demonstrēja vairāk nekā 400 aktieru. Festivāla izrādes šogad noskatījās vairāk nekā 3500 skatītāju.

Festivālu atbalsta Rīgas pašvaldība, to organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV