Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Rīga spēlē teātri 2012 arī priekšpilsētās

EasyGet.lv, 21.03.2012. 15:45

Šogad festivāla izrādes notiek uz 13 Rīgas skatuvēm dažādās pilsētas vietās.
Rīga spēlē teātri 2012 arī priekšpilsētās

Festivālā Rīga spēlē teātri piedalās Rīgas kultūras centru amatieru teātri, bērnu un jauniešu studijas, kā arī studentu teātri. Kopumā festivāla laikā savu teātra mākslas meistarību demonstrēs vairāk nekā 400 amatieru teātru aktieri. Izrāžu klāstu bagātina arī vieskolektīvi no Bulgārijas un Lietuvas. "Mēs esam ceļā, lai cik atšķirīgi mēs būtu, mēs ceļojam laikā ar domām par pasauli, dzīvi, teātri un sevi. Mēs meklējam jēgu, no tagadnes cerībā raugoties tālāk..." festivālu un šo teātra kustību raksturo Rīgas amatieru teātru koordinatore, viena no spilgtākajām tās režisorēm Edīte Neimane. Marta pēdējā nedēļā savas festivāla izrādes žūrijai un skatītājiem piedāvā arī Rīga kultūras iestāžu apvienības kolektīvi.

24. martā plkst. 17.30 Rīgas Kultūras centrā Iļģuciems Nomales teātris "Piektais tramvajs" skatītāju vērtējumam sniegs izrādi "Pavasara neprāts", atklājot dažādas un ļoti atšķirīgas situācijas, pie kurām noved neuzticība un neuzticēšanās. Izrādes režisore – Laima Geikina.

25. martā plkst. 12.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centrā Imanta tiks uzvesta Viljama Šekspīra luga "Romeo un Džuljeta". Izrāde par paaudžu konfliktu, pirmo mīlestību un pasauli, kura, zaudējusi ētiskās vērtības, lemta iznīcībai. Iestudējuma režisors Vladimirs Boļševs. Plkst. 15.30 Bērnu un jauniešu teātris Horizonts aicina uz Antona Čehova farsu ar klaunādes elementiem "Nevarīgā būtne", netradicionāli tulkojot Čehova literāro materiālu. Abas izrādes krievu valodā.

31. martā VEF Kultūras pilī plkst. 14.30 ar mūsdienīgu Rūdolfa Blaumaņa lugas "Ugunī" traktējumu festivāla publiku uzrunās Rīgas Kultūras centra Iļģuciems teātra studija Rampa. Režisore Ināra Čakste. Plkst. 18.30 notiks Vracas pilsētas jauniešu teātra Temp uzstāšanās. Pēc viesu priekšnesuma gaidāma festivāla noslēguma ceremonija un galvenās balvas Lielais Toms pasniegšana.

Ieeja festivāla konkursa izrādēs - bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV