Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

„Muzeju nakts" šogad veltīta zilajai krāsai un jūrai

EasyGet.lv, 04.04.2012. 10:45

Šogad Latvijā starptautiskā akcija „Muzeju nakts" notiks 19. maijā. Tā veltīta zilajai krāsai un jūrai, turpinot tēmu nākamajā gadā ar zaļo meža krāsu, kas vainagosies trīs gadu ciklā 2014. gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, ar galveno vienoto tēmu – sarkano dzintaru.
„Muzeju nakts" šogad veltīta zilajai krāsai un jūrai

„Muzeju nakts" ciklu veidos trīs krāsas un trīs Latvijas dārgumi - zilā jūra, zaļais mežs un sarkanais dzintars. Trīs gadu cikls tematiski iezīmēs dzintara tapšanas ceļu, vienojot jūru ar mežu un brīnumaino saules akmeni – dzintaru.

Iezīmējot cerību zilo krāsu un jūras tēmu, Liepājas muzejs šogad akcijas „Muzeju nakts" aktivitātes plāno ne tikai muzeja telpās K. Ukstiņa ielā 7/9, bet arī Liepājas promenādes spīķerī, Vecā ostmalā 55, kur nākotnē netālu no Loču torņa iecerēts izveidot mūsdienīgu, interaktīvu Liepājas jūrniecības muzeju.

Liepājā sešus gadus pēc kārtas notiek Starptautiskās akcijas „Muzeju nakts" aktivitātes, kas sen jau ir pāraugušas muzeju robežas un kļuvušas populāras dažādu paaudžu cilvēku vidū. Liepājnieki un pilsētas viesi ,vienojoties „Muzeju naktī", pilsētā plūst no viena pasākuma uz citu, apmeklējot muzejus, izstāžu zāles, saturā un formā atšķirīgas norišu vietas, grāmatnīcas, galerijas un izglītības iestādes.

Līdzīgi būs arī šogad. Sadarbībā ar Liepājas muzeju savu dalību muzeja naktī ir apliecinājis AS „Liepājas metalurgs" muzejs, Karostas cietums, Liepājas mākslas vidusskola, Liepājas 2. vidusskola, biedrība „Radi vidi pats", Liepājas virtuālais kino muzejs, biedrība „Liepājas optimistu pulks", „Sabiedrības attīstības centrs", grāmatnīca „Globuss" un citi. Kopīgi plānots izstrādāt reklāmas materiālus un informācijas lapas, lai iezīmētu akcijas „Muzeju nakts" programmu un aktivitātes Liepājā.

Ikgadējā akcija „Muzeju nakts" ir bezmaksas pasākums, un tādēļ vērtējama kā sava veida dāvana visiem Latvijas iedzīvotājiem, popularizējot kultūras mantojumu un veicinot saskari ar kultūras bagātībām.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV