Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Anša Butnora grafikas darbu personālizstāde „Bezmiegs"

EasyGet.lv, 24.04.2012. 10:02

Klasiskās mākslas galerijā „Antonija" no 26. aprīļa līdz maija vidum būs apskatāma Anša Butnora grafikas darbu personālizstāde „Bezmiegs", informē galerijas pārstāvji.
Anša Butnora grafikas darbu personālizstāde „Bezmiegs"

„Bezmiegs ir diezgan nepatīkama lieta ar ko saskaramies ikdienā. Grāmatā par Nezinīti, bezmiegs ir tad, ja mieru neliek sirdsapziņa. Sava daļa taisnības tur ir, taču man šķiet, ka bezmiegs ir nenokārtotās attiecības ar laiku. Cilvēks nav relaksējies, ir ar kaut ko nodarbināts, viņam šķiet, ka tiek zaudēts laiks, kuru varētu pavadīt kārtīgi izguļoties. Bet tas nav galvenais. Galvenais ir saprast - laiks ir kaut kas tāds, kas nav no mums atkarīgs, kas mums tiek dots - mēs nekad pilnībā nevaram būt noteicēji pār savu laiku. Bezmiegs saasina cilvēka un laika attiecības, izvirza jautājumu, kā mēs pavadām savu laiku. Bezmiegs ir laiks, kad mums tiek dāvāta iespēja pabūt pašiem ar sevi.

Ar līniju veidotajās litogrāfijās atspoguļota tik netverama parādība kā laiks. Mans laiks. Manas pārdomas par laiku. Manas pārdomas bezmiega laikā," vēsta mākslinieks par un ap bezmiegu.
Ansis Butnors (1977) kā grafiķis saista ar tikai sev raksturīgu māksliniecisko rokrakstu, par vienu no galvenajiem izteiksmes veidiem grafikā lietojot līniju, kas vienlaicīgi var būt gan robusta, gan smalka un suģestējoša. Lielu lomu viņa darbos spēlē cilvēka tēls, kas katrā darbā skopu līniju vilkts izteiksmīgi stāsta savu stāstu par dzīvi, attiecībām un ikdienu.

Mākslinieks Ansis Butnors beidzis J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu, Latvijas Mākslas akadēmiju, glezniecības nodaļu, maģistratūru. Aktīvi piedalās izstādēs no 1999. gada. Kopš tā laika notikušas jau divpadsmit Anša Butnora personālizstādes.

Plašāka informācija pieejama: www.antonia.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV