Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Tiks atklāta Anša Butnora personālizstāde „Saikne”

Karlīne Cercina, 26.04.2010. 17:50

Valmierā, mākslas „Galerijā Laipa”, sestdien, 8. maijā plkst. 13:00 atklās Anša Butnora personālizstādi „Saikne”. Izstāde galerijā būs apskatāma līdz 2. jūnijam. 
Tiks atklāta Anša Butnora personālizstāde „Saikne”

Ansis Butnors, neraugoties uz piederību jauno paaudzei, savas mākslinieciskās spējas un meklējumus glezniecībā ir demonstrējis jau daudzskaitlīgā personālo izstāžu sērijā (periodā no 2003. gada jau notikušas 7 personālās izstādes). 2003. gadā ieguvis 1. godalgu mākslas „Galerijas Laipa” organizētajā konkursa izstādē „Ainava”, 2005. gadā „Radošā darbnīca 2005. Ķermeņa valoda”. Galerijā „Bastejs” iegūst žurnāla „Arhitekts” balvu. Sākot ar 2004. gadu kā tradīcija ir kļuvusi piedalīšanās galerijas „A sūna” rīkotajā izstādē „Gada glezna”.

Mākslinieks gleznās veido pastozu un faktūrainu krāsu kārtu, kas rada vieliskuma un blīvuma sajūtu. „Gleznās ir divas tendences – smagnējs statiskums un trauksmaina dinamika, kas nosaka to netveramo dzīves robežsituāciju, kad laiks ir apstājies. Svarīgs izteiksmes elements ir kontūrlīnija, kas gleznojumiem piešķir apvaldītu dinamiku. Ansis Butnors gleznojumus veido pārsvarā ar paletes nazi.” uzsver Ineta Zelča Sīmansone Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Komunikāciju nodaļas vadītāja.

Ansis Butnors par izstādi: „Izstādes mērķis ir parādīt manus jaunākos darbus, kuros atspoguļoti cilvēki, kas velta nedalītu uzmanību savam darbam, kādam citam cilvēkam, vai lietai. Šī uzmanība var būt veltīta arī man kā vērotājam, māksliniekam. Mani interesē jautājums, kas ar mums notiek brīdī, kad esam ieinteresēti. Kā mainās mūsu skatiens, mīmika, vieta telpā. Mani interesē tie mirkļi, kad cilvēks „aizmirst” sevi, „aiziet” no sevis, lai pievērstos kaut kam citam. Katram no mums mēs paši esam vissvarīgākie, taču ne vienmēr! Ir situācijas, kad rēķināmies ar otru cilvēku, savu darbu, nosacījumiem, apstākļiem utt. Bieži mēs patiesi iesaistāmies kādā sarunā, nodarbē, domās par kādu jautājumu. Mēs kļūstam mēs paši, ja domājam par kaut ko citu. Mēs pazaudējam sevi, lai vēlāk sevi pa īstam iemantotu.”

Šelda Puķīte raksta: „Savos jaunākajos darbos mākslinieks ir pievērsies piezemētāku tēmu apskatei, attēlojot cilvēkus sadzīviskās situācijās. Uzreiz rodas jautājums par pretmetiem. Skaistais un pārdzīvojumu izraisošais var būt gan sarežģītā tēmā un sižetā, gan arī pavisam vienkāršā ainā, kādas parasti sastopamas tā saucamajā sadzīves žanrā. Un tomēr arī aiz vienkāršības var slēpties mīkla, par kādu tiek uzskatīts arī Ansis Butnors.” 

Ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu tapis projekts Lekciju cikls „Kultūras Laipa”. Projekta ietvaros 5. maijā plkst. 18:00 notiks 8. lekcija „Psiholoģija un māksla”, kuru vadīs sociālantropologs Klāvs Sedlenieks un mākslinieks Ansis Butnors. 

 

Atbalstītāji:      

Valmieras pilsētas pašvaldība

SIA Valmieras siltums

SWH Valmieras filiāle

Valmieras Drāmas teātris

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV