Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Ansis Butnors atklāj personālizstādi "Pa ceļam"

Easyget.lv, 09.09.2013. 16:12

Divas nedēļas Vecrīgā Agijas Sūnas mākslas galerijā skatāmi Anša Butnora jaunākie darbi - gleznas, zīmējumi, litogrāfijas.
Ansis Butnors atklāj personālizstādi "Pa ceļam"

„Manas jaunākās gleznas ir manā ceļā. Es eju pa dzīvi un satieku dažādus cilvēkus un lietas, un ieslēdzu to savā sirdī. Tur tas glabājas, lai piemērotā brīdī - tad, kad es esmu to iemīlējis, - pateiktu man: uzglezno mani, uzglezno, lūdzu, mani. [..] Caur gleznošanu labāk iepazīstu sevi un apkārtējo pasauli. Kopumā manos jaunākajos darbos tiek atspoguļota maza daļa to cilvēku un lietu, kuras apmēram pēdējā gada laikā savā dzīves ceļā esmu saticis, centies iepazīt un iemīlēt,“ personālizstādi komentē gleznotājs.

Ansis Butnors ir jaunākās paaudzes mākslinieks, kurš, regulāri piedaloties izstādēs, atpazīstamību ieguvis ne vien Latvijā, bet arī Holandē un Polijā. Aktīvā nodošanās glezniecībai ir viņa dzīvesveids. Sadzīviskajās situācijās rastajām kompozīcijām tomēr piemīt sirealistiska vai mistiska noskaņa. Būdams smalks un jūtīgs kolorists, Ansis Butnors krāsai gleznā piešķir primāro nozīmi.

Ansis Butnors Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvis maģistra grādu mākslā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV