Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Liepājā „Muzeju naktī" plaša kultūras programma

EasyGet.lv, 27.04.2012. 11:15

Liepājas muzejs, iesaistoties starptautiskās akcijas „Muzeju nakts" aktivitātēs, ir apkopojis plašu kultūras programmu, kas liepājniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāta 19. maijā. Interesantas solās būt paša Liepājas muzeja organizētās aktivitātes K. Ukstiņa ielā, kur atrodas ekspozīcija „Liepāja okupāciju režīmos", un angārā Vecā ostmalā 55, kur plānota Liepājas Zvejniecības muzeja būvniecība, informē Liepājas Kultūras pārvaldes Attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja.
Liepājā „Muzeju naktī" plaša kultūras programma

Liepājā starptautiskās akcijas „Muzeju nakts" aktivitātes notiks Liepājas muzeja telpās, angārā Vecā ostmalā 55, radošajā telpā „Tējas istaba", Liepājas ebreju draudzes muzejā, „Zvaigznes ABC" grāmatu nama telpās un Liepājas A. Puškina 2. vidusskolā.

19. maijā viss aizsāksies ar Tvīda braucienu, kas Liepājā notiks jau trešo gadu. Tvīda brauciens virzīsies pa noteiktu maršrutu cauri Liepājai un noslēgsies Liepājas promenādē, kur vecās noliktavas telpās turpināsies "Muzeja nakts" aktivitātes. Dalība Tvīda braucienā nav iepriekš jāpiesaka. Ir jāseko līdzi informācijai, kad tiks noteikts Tvīda brauciena sākums un pulcēšanās vieta. Dalību Tvīda braucienā apstiprinājuši arī ērmriteņu darbnīcas dalībnieki no nometnes "Boltik Baik".

Īpašs uzsvars tiks likts uz šī gada starptautiskās akcijas „Muzeju nakts" tēmu, kas veltīta zilajai krāsai un jūrai, tāpēc vietā, kur plānota Liepājas Zvejniecības muzeja būvniecība, tiks atklāta Liepājas muzeja krājuma interaktīvās navigācijas priekšmetu un kuģu zvanu izstāde „Jūŗas kŗupim gŗāvī gŗūti", kā arī notiks citas ar jūras tēmu saistītas aktivitātes. Radošā apvienība „Nomadi" piedāvās noskatīties performanci „Jūras zilais", notiks radošās darbnīcas „Jūra un skaistumkopšana Liepājas kūrorta tradīcijās", kā arī balle ar grupas „Oranžās brīvdienas" piedalīšanos.

Atgādinām, ka 19. maijā pulksten 19:00 kinoteātrī "Balle", Liepājā notiks arī Kanādas dueta "Nadja" koncerts. Pēc savas pirmās uzstāšanās pārpildītā koncertā Eduarda Smiļģa Teātra muzejā Rīgā 2009. gadā Eidens Beikers (Aidan Baker) un viņa dzīvesbiedre Līa Bakarefa (Leah Buckareff) atgriežas Latvijā, lai savu otro koncertu sniegtu līdz šim neapgūtā teritorijā – kinoteātrī.

Informācijai par visām "Muzeja nakts" aktivitātēm sekojiet līdzi mājas lapas: www.liepajaskultura.lv sadaļā "Kalendārs".

Foto: Tvīda brauciens Liepājā. Foto (c) Anrijs Požarskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV