Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Muzeju nakts 2012 Tukumā

EasyGet.lv, 07.05.2012. 12:40

Sestdien, 19. maijā, ar moto „Zilā krāsa - jūra" Tukuma muzejs aicina apmeklēt Muzeju nakts pasākumus visās septiņās muzeja struktūrvienībās, apskatīt ne tikai izstādes, bet arī īpašus priekšmetus no muzeja krājuma, kas parasti paslēpti krātuvēs un atkal baudīt interesanto, aizraujošo, naksnīgo muzeja atmosfēru, informē Tukuma muzeja direktores vietniece zinātniskajā darbā Santa Silava. Muzeja nakts apmeklētāju labsajūtu gādās arī trīs muzeja draugu organizācijas: Tukuma Sv. Trīsvienības ev. lut baznīca, picērija „Kvazi Pizza"un krodziņš „Eglieni.

Durbes pilī, M. Parka ielā 7, Tukumā, Muzeju naktī apmeklētājiem būs iespēja apskatīt 5 dažādas izstādes, tai skaitā arī Tukumnieku prāvas (1907) dokumentus no Latvijas Nacionālā arhīva, klausīties dzejas lasījumu no dzejnieces Ģertrūdes fon den Brinkenas jaunās grāmatas „Kad mājās nāc", klausīties mūziku, ieskatīties jūras ceļos un pusnaktī doties Lāpu gājienā uz pils parku cerībā ieraudzīt Durbes pils Balto dāmu.

Mākslas muzejā, Harmonijas ielā 7, Tukumā, būs skatāmas Herberta Siliņa gleznas no Tukuma muzeja krājuma un privātkolekcijas, kā arī radīta iespēja kopēt gleznas.

Mākslas galerijā „Durvis", Brīvības laukumā 21. Tukumā, apskatāma Tukuma mākslinieku grupas izstāde. Keramiķes Kornēlijas Ozoliņas radošajā darbnīcā katrs varēs izveidot savu Zelta zivtiņu. Savukārt Rutas Štrodahas zīmēšanas studijas veiksmīgākie dalībnieki varēs pretendēt uz nomināciju Labākais zīmētājs.

Tukuma pilsētas vēstures muzejs „Pils tornis", Brīvības laukumā 19a, Tukumā, piedāvās ekspresizstādi „Slocene-Tukuma likteņupe", pilsētas vēstures izstādes un virtuālo ekspozīciju „Vēstules nākamībai". Būs seno deju grupas Calendula priekšnesums.

Audēju darbnīcā, Tidaholmas ielā 3, Tukumā, apmeklētājus sagaidīs īsts Kapteinis, kas ievedīs jūras krāsu pasaulē un tīklu aušanas un virvju vīšanas prasmēs. Visi apmeklētāji kopā varēs noaust grīdceliņu jūras krāsās. Bērni interaktīvās spēlēs iepazīs augus, no kuriem iegūst krāsu dzijas krāsošanai.

Džūkstes Pasaku muzejā, Džūkstes pagasta „Lanceniekos", būs apskatāma ekspresiztāde „A. Lerha-Puškaiša rokraksts un daiļrade", kas tapusi ar Latviešu folkloras krātuves un Misiņa bibliotēkas atbalstu. Muzejs piedāvās daudzveidīgu programmu: noklausīties lekciju par Pasaku tēva devumu dārzkopībā, darboties ar rokas lellītēm, piedalīties krāsaino gliemežvāku darbnīcā un arī ikgadējā stāstnieku saietā „Mainām pasaku pret pankūku zem zilās debesu bļodas".

Pastariņa muzejs, Zentenes pagasta „Bisniekos" eksponēs tikko restaurēto Dores Birznieces pūra lādi un dvieļus no muzeja krājuma ekspresizstādē „Pastariņa māršas pūralāde", kā arī demonstrēs maizes cepšanu. Apmeklētājus izglītos Zāļu sieva, ar dziesmām priecēs koris „Balgale". Iecerēts aizraujošs ceļojums zirga pajūgā kopā ar Pastariņu un Veckungu zirga pajūgā, kā arī interesantas atjautības spēles un sacensības.

Tukuma Sv. Trīsvienības Ev. Lut. Baznīca, Brīvības laukumā 1, Tukumā, Muzeju nakts dalībniekiem piedāvās Torņa, Draudzes (bij Šprices) nama un baznīcas iekšpagalma apskati.

Atpūtas komplekss, krodziņš „Eglieni", šosejas Rīga – Liepāja 55. kilometrā, Muzeju nakts dalībniekiem piedāvās ne tikai maltīti par saprātīgu cenu un iespēju apskatīt mājas dzīvnieciņus, bet arī baudīt pavasara skurbumu pie ugunskura, lai dotos tālāk uz Džūkstes Pasaku muzeju.

Savukārt Picērija „Kvazi Pizza", Katrīnas laukumā 1, Tukumā, piedāvās iegādāties un baudīt gardas picas, kā arī fotografēties pie Muzeju nakts auto.

Darba laiki Muzeju naktī: Audēju darbnīca (Tidaholmas iela 3), Durbes pils (M. Parka 7), Tukuma vēstures muzejs „Pils tornis" (Brīvības laukums 19a), Mākslas galerija „Durvis," (Brīvības laukums 21), Mākslas muzejs (Harmonijas iela 7), Džūkstes Pasaku muzejs (Lancenieku skola, Džūkstes pagasts) no 19:00 līdz 1:00, Pastariņa muzejs (Zentenes pagasts "Bisnieki") no 17.00 līdz 01.00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV