Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Salinieki Muzeju nakts pasākumā Ogrē

EasyGet.lv, 09.05.2012. 08:46

Muzeju nakts pasākuma programmu Ogrē sestdien, 19. maijā, papildinās divas Andrejsalas pārstāves – biedrība Pilsētas jahtklubs un Latvijas TOPCAT klases asociācija, informē Ogres Vēstures un mākslas muzejs.
Salinieki Muzeju nakts pasākumā Ogrē

Starptautiskās Muzeju nakts devīze šogad ir Zilā krāsa – jūra. Zilā krāsa iesāk trīs simbolu un krāsu ciklu – zils (jūra), zaļš (mežs), sarkans (dzintars) – kas noslēgsies 2014. gadā, kad Rīga kļūs Eiropas kultūras galvaspilsētu. Iekļaujoties Muzeju nakts kopīgajā zilās krāsas noskaņā Muzeju nakts Ogrē tiks atzīmēta ūdens un gaisa zīmē.

No pulksten 20.00 līdz pusnaktij laukumā pie Ogres Kultūras nama kāpnēm pasākuma apmeklētāju uzmanību piesaistīs leģendārās, pasaules okeānus apceļojušās jahtas Milda kapteiņa, Pilsētas jahtkluba burāšanas instruktora Rolanda Millera stāsti. Pieredzējušā kapteiņa vadībā Muzeju nakts viesi varēs apgūt, kā pareizi siet dažādus jūrnieku mezglus, savukārt noslēgumā centīgākie un drosmīgākie mezglu sējēji tiks aicināti pārbaudīt jaunās iemaņas eksāmenā! Par piemiņu no Muzeju nakts apmeklētājiem būs iespēja nofotografēties pie jahtas. Burāšanas gaisotni laukumā vairos arī TOPCAT klases katamarāna komanda.

Jau no pulksten 20.00 muzeja izstāžu zālē darbosies retro peldkostīmu darbnīca. Iedvesmojoties no peldkostīmu dizaina vēstures un ļaujoties iztēlei, ikviens varēs uzskicēt savu peldkostīmu, lai pēc tam ar dizaineru palīdzību to arī izgatavotu. Muzeju naktī tapušo peldkostīmi tiks nodoti apmeklētāju vērtēšanai izstādē jau Muzeju nakts izskaņā, pulksten 23.00, kam sekos peldkostīmu konkursa laureātu apbalvošana un svinīgā fotografēšanās ar jahtas kapteiņiem (no 23.30 līdz 24.00).

Plašāka informācija par Ogres Vēstures un mākslas muzeju – http://www.ogresmuzejs.lv/. Tālruņi: 65022251, 28624505. E-pasts: santa.ogresmuzejs@gmail.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV