Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Džeisons Stethems: Es pats esmu kinožanrs

EasyGet.lv, 08.06.2012. 15:37

Pēdējo 10 gadu laikā filmas ar Džeisona Stethema piedalīšanos kopā nopelnījušas vairāk kā miljardu dolāru. Tas ir neticams panākums, jo Džeisons Stethems uz lielajiem ekrāniem nonāca pa taisno no ielas vārda vistiešākajā nozīmē. Nelegālais tirgotājs, kurš iztiku pelnīja, pārdodot viltotus „Rolex" un dārglietas, nu kļuvas par Holivudas zvaigzni un filmējas kopā ar tādām slavenībām kā Breds Pits, Brūss Viliss un Silvesters Stalone.
Džeisons Stethems: Es pats esmu kinožanrs

„Man paveicās," vaļsirdīgi saka pats Stethems. „Trāpījos īstajā vietā un īstajā laikā. Protams, es vienmēr būšu pateicīgs režisoram Gajam Ričijam, kurš man piedāvāja pilnīgi jaunu dzīvi," karjeras sākumu atceras britu aktieris.
Pats Ričijs neslēpj, ka uzaicinājis Džeisonu Stethemu uz lomu savā vēlāk par klasiku kļuvušajā trillerī „Nav dūmu bez stobriem", lai viņš tajā tēlotu pats sevi – krāpnieku no ielas.

Lai gan kritiķi apgalvo, ka Džeisons Stethems arī tagad visās filmās tēlo pats sevi, neviens nenoliedz, ka viņš ir asa sižeta filmu megazvaigzne, kura nes milzīgus ienākumus.

„Vai es esmu kinožanrs? Var jau būt," smaida Stethems.

Radot jaunu filmu, Holivudas producenti vienmēr galvenajai lomai meklē zvaigzni, kura piesaistīt miljonus kino fanu. Un, kad runa iet par bojevikiem, pirmais pretendents allaž ir – Džeisons Stethems.

„Filmu demonstrē 80 pasaules valstīs, tāpēc mums ir nepieciešama pasaules līmeņa kinozvaigzne," skaidro filmas „Profesionālis" producents Stjuarts Fords. „Filmas ar Džeisona Stethema līdzdalību mīl Eiropā, Āzijā, ASV un Latīņamerikā."

„Tomēr šoreiz mēs vēlējāmies sižetu balstīt ne tikai aizraujošā, bet arī reālistiskā stāstā. Ir tikai viens cilvēks Holivudā, kurš šīs divas lietas var apvienot, un viņa vārds ir – Džeisons Stethems. Viņš ir īsts, tev neatliek nekas cits kā viņam noticēt. Daļēji tas notiek tamdēļ, ka viņš pats izpilda visus kaskadieru trikus. Bet manā skatījumā viņš ir arī emocionāli pārliecinošs."

Agrā jaunībā Džeisons Stethems apmeklēja kun-fu, karatē un kikboksa treniņus, pat nenojaušot, ka kādreiz cīņu mākslas iemaņas viņam lieti noderēs.

„Veltīju sportam daudz gadu, un tagad tas ir atmaksājies. Lai arī veidā, kuru nekad nevarēju pat iztēloties. Savulaik pats sapņoju kļūt par kaskadieri. Tad tas patiešām šķita tikai sapnis, bet tagad – gan filmējos, gan izpildu trikus," par dzīves virāžām brīnās arī pats Džeisons Stethems.

Jo lielāks risks, jo lielāks izaicinājums aktierim – neviena filmēšana nav beigusies bez traumām. „Bet ko gan jūs gribat? Mēs taču uzņemam asa sižeta filmas", plecus parausta 44 gadus vecā kinozvaigzne.

Džeisons Stethems saka, ka filmā „Profesionālis" skatītāji varēs redzēt tādas ainas, kādas patīk arī viņam pašam – cīņas, ko viņš ir veicis filmēšanas laukumā. Šajā filmā Džeisons Stethems būs tāds pats, kā tad, kad skatītāji viņu iemīlēja filmās „Kurjers", „Mehāniķis" un „Adrenalīns".

Aktieris teic, ka arī turpmāk plāno filmēties spriedzes filmās, jo uzskata, ka tas ir labākais, ko viņš prot. Viņš filmēšoties tik ilgi, kamēr filmas ar viņa dalību būs populāras visā pasaulē.

Aizraujošais „Profesionālis" ar Džeisonu Stethemu uz Latvijas kinoekrāniem būs skatāms jau no 15. jūnija.

Foto: Džeisons Stethems tiekas ar cienītājiem. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV