Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Raidījumā „Remarka" viesosies izrādes „Kroplis" režisore un scenogrāfe

EasyGet.lv, 17.09.2012. 11:49

Otrdien, 18. septembrī, Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00 skanēs raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka". Raidījumā „Remarka" viesosies melnās komēdijas „Kroplis" režisore Oļesja Rubene un izrādes scenogrāfe un tērpu māksliniece Liene Jonīte, lai stāstītu par darbu pie izrādes, kura pirmizrādi piedzīvos Kaņepes Kultūras centrā 26. septembrī, informē raidījuma „Remarka" vadītāja Kitija Balcare.

Oļesja Rubene ir jaunā režisore, kuras pirmā izrāde pēc Annas Krogerusas lugas motīviem „No mīlestības pret mani" tika uzvesta nestandarta telpā – bijušās VEF rūpnīcas kravas liftā. Izrāde tika iekļauta Latvijas Kultūras akadēmijas teātra nozares studentu festivāla „Patriarha rudens" konkursa programmā. Oļesja aktīvi darbojas kā neatkarīgā kultūras pasākumu kuratore. Viņas organizēto pasākumu vidū ir Rūdolfa Miķelsona (Rūdolfa Minga) zīmēto filmu skate Osis Mājā, gleznotājas Margrietas Dreiblates pirmā personālizstāde „Gaisma", RTU 150. gadu jubilejas pasākuma Vērmanes dārzā koncepta izstrāde, mākslas centra „Totaldobže" projekta „Kompass" iestrādes, tāpat Oļesja rīkojusi koncertus latviešu un ārvalstu eksperimentālās scēnas mūziķiem (Streets of sex, Mārtiņš Roķis, Kaspars Groševs, Iļja Belorukovs, Aleksejs Borisovs). Šobrīd strādā Kaņepes Kultūras centrā.

Liene Jonīte studē Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļas maģistratūrā un strādā gan kā scenogrāfe un kostīmu māksliniece, gan veido instalācijas pilsētvidē un brīvā dabā. Apmaiņas programmā studējusi kino un televīzijas scenogrāfiju Londonas Mākslas universitātē. Veidojusi scenogrāfiju un kostīmus Danas Indānes režijas studiju maģistra darbam „Ceļojums trim", tērpus izrādei „Genesis XP" teātra festivālā „Homo Novus" un Latvijas Koncertu veidotajam mūziklam „Sūnu ciema zēni". Bijusi scenogrāfa Andra Freiberga asistente (opera „Lucia di Lammermoor", Latvijas Nacionālā opera) un režisora Vladislava Nastavševa asistente kostīmu izveidē (izrāde „Sņeguročka" festivālā Homo Novus). Piedalījusies Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas apakšnozares studentu ekspozīcijā „Šekspīrs+Čehovs+Bekets+Blaumanis" Prāgas kvadriennālē 2011.

Tāpat raidījumā „Remarka" būs iespēja dzirdēt aktualitātes, kas gaidāmas septembra otrajā pusē un kas svarīgas teātramīļiem un teātra profesionāļiem.

Nākamais raidījums „Remarka" būs klausāms otrdien, 2. oktobrī, no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00.

Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare.

Radio NABA iespējams klausīties gan radio viļņos 93,1 FM, gan tiešsaistē www.radionaba.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV