Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Porcelāna muzejā atklāta izstāde „Baltās nakts" atskaņās

EasyGet.lv, 25.09.2012. 15:34

No 24. septembra līdz 14. oktobrim Rīgas Porcelāna muzejā, Vecrīgā, Konventa sētā, apskatāma Pētera Martinsona, Imanta Klīdzēja un Elīnas Titānes darbu ekspozīcija "Atskaņas", informē muzeja pārstāve Ieva Nagliņa.
Porcelāna muzejā atklāta izstāde „Baltās nakts" atskaņās

Pēteris Martinsons, Imants Klīdzējs un Elīna Titāne - trīs izcili keramiķi, kas šogad „Baltajā naktī" kultūras foruma apmeklētājiem Rīgas Porcelāna muzejā sniedza skatītājiem iespēju izsekot mākslas darba tapšanas procesam un stāstīja par porcelāna un keramikas darbu veidošanu.

Pēteris Martinsons - izcilākais un populārākais Latvijas keramiķis atpazīstams ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās. Martinsona izsmalcinātā spēja pārvērst ikvienu keramikas materiālu konceptuālā mākslas darbā ir augstākais meistarības paraugs. Tāpat kā Klīdzēja lieliskā virpošanas prasme apvienojumā ar aizraujošu stāstījumu sniedz apmeklētājiem nebijušu mākslas baudījumu. Elīna Titāne pazīstama kā viena no izcilākajām meistarēm Latvijas mūsdienu keramikā. „Baltajā naktī" māksliniece veidoja vienu no saviem izsmalcinātajiem, spīdošajiem porcelāna mākslas darbiem.

Atsaucoties uz lielo skatītāju interesi, muzejs sagatavojis mākslinieku grupas izstādi. Mākslinieki pārstāv trīs keramiķu paaudzes, prezentējot rokraksta un porcelāna tehniku dažādību. Autoru kolektīvs Martinsons, Titāne, Klīdzejs, ir saliedēta komanda, kas uzrāda augstas profesionalitātes paraugdemonstrējumu.

Muzeja darba laiks: P.-brīvdiena , O.-Sv.11.00-18.00.

Ieejas biļetes: Pieaugušajiem - 1 Ls, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 0,50 Ls

Foto: Imants Klīdzējs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV