Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

"Māksla+Komunikācija" piedāvā atvērtās darbnīcas skolu jauniešiem

EasyGet.lv, 02.10.2012. 10:36

6. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 14.00 Laikmetīgās mākslas centrā kim? Spīķeros notiks atvērtās darbnīcas skolu jauniešiem "Māksla pielāgoties: dialogs par pilsētu un pilsētniekiem", ko vadīs māksliniece Lina Kusaite no Lietuvas / Beļģijas.

Radošā darbnīca ilgs 3 stundas, kuru gaitā notiks diskusija par to, kas ir māksla pielāgoties. Radošo darbnīcu vadīs māksliniece Lina Kusaite (Lietuva/Beļģija). Darbnīcas ievadā esam aicinājuši pasaulē atzīto kultūras un ekonomikas inovāciju teorētiķi Mišelu Bauensu (Beļģija/Taizeme), kas speciāli būs sagatavojis īsu apskatu par to, kas ir "pielāgošanās" (resilience).

Mums visiem ir savi sapņi. Ja „es" varētu darīt, ko vien vēlas – kāda izskatītos vide? Kā veidot kontekstu, nevis ļaut, lai konteksts veido mani? Dodiet skolu jauniešiem iespēju izveidot savu apkārtni, ļaujiet vaļu viņu sapņiem veidot pilsētu tādu, kādā viņiem patiktu dzīvot. Ļaujiet viņiem izstāstīt savus sapņus un stāstus.

Pēc ievada un diskusijām, dalībnieki tiks aicināti pastaigā pa pilsētu, kur viņi aplūkos pilsētas ainavu un pārdomās savu attieksmi pret to. Kā mūsu izvēles un vēlme rīkoties paver iespēju veidot pašiem savu vidi (kontekstu)? Vai mēs esam spējīgi pielāgoties apkārtnei, vai arī reaģējam vienkārši uz to, kas jau ir uzbūvēts, noteikts un izlemts?

Pastaiga tiks dokumentēta un kuras gaitā tiks veidota karte „Cilvēks – pilsēta. Dialogs". Pastaigas vadmotīvs būs jautājums – ko nepieciešams darīt, lai izveidotu vidi, kas atbalstītu iedzīvotāju radošo potenciālu, un visbeidzot – darbnīca noslēgsies ar secinājumu diskusiju. Pastaigas laikā dalībniekiem būs arī dota iespēja pārdomāt, ko un kā viņi mainītu vietās, kas viņiem nepatīk pilsētā visvairāk.

Lina Kusaite ir lietuviešu ilustrāciju un konceptu māksliniece un mākslas pasniedzēja, kas dzīvo un strādā Briselē Beļģijā. Savā profesionālajā darbā viņu ir ietekmējušas postpadomju, nīderlandiešu un franču izglītības sistēmas mākslas un dizaina jomās, kas ir ļāvis apgūt dažādas mākslas tehnikas apvienojumā ar prasmīgu konceptuālo izstrādi. Vēlme izprast mūsdienu sarežģīto pasauli atveda viņu 2001. gadā uz Briseli, kur viņa pievienojās starpdisciplinārajai laboratorijai un pētnieku grupai „FoAM". Pēdējo 10 gadu laikā Lina ir strādājusi eksperimentālā tekstila dizaina, permakultūras un interaktīvās vides izstrādes jomās, kā arī bijusi vadītāja vairākām radošajām darbnīcām. Pēdējo gadu laikā Linas radošo aktivitāšu avots ir daba un tās ekosistēmas. Lina ir veidojusi radošās darbnīcas bērniem par vietējo augu ekosistēmām un pilsētvidi, kā apgūšanas instrumentu izmantojot stāstu stāstīšanu.

Atgādinām, ka no 4. oktobra līdz 4. novembrim Rīgā un Liepājā norisināsies 14. starptautiskais jauno mediju kultūras festivāls "Māksla+Komunikācija 2012". 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV