Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Jaunais Rīgas teātris ar izrādi "Otello" viesosies Krievijā

EasyGet.lv, 08.10.2012. 15:18

11. oktobrī Jaunais Rīgas teātris (JRT) ar izrādi "Otello" Māras Ķimeles režijā viesosies Starptautiskajā festivālā-forumā Režijas telpa (Пространство режиссуры) Permā, Krievijā, informē JRT reklāmas daļas vadītāja Dagnija Grīnfelde.
Jaunais Rīgas teātris ar izrādi "Otello" viesosies Krievijā

Starptautiskais festivāls-forums Režijas telpa dibināts 2007. gadā. Viens no galvenajiem festivāla notikumiem ir jauno režisoru laboratorija, kas pulcē jaunos režijas profesionāļus no dažādām Krievijas un Baltijas valstu izglītības iestādēm. Festivāla dibinātāji – režisors Boriss Milgrams, teātra kritiķis, festivāla Реальный театр direktors Oļegs Lojevskis un Permas Akadēmiskā teātra Teātra (Пермский академический Театр-Театр) direktors Jurijs Miljutins – iecerējuši festivālu kā foruma dalībnieku savstarpēju mijiedarbi un redzesloka paplašināšanu, paverot ceļu uz Krievijas teātri jauniem, talantīgiem režisoriem.

Šogad festivāls noritēs no 11. līdz 15. oktobrim, un tas veltīts Baltijas valstu teātrim. Līdzās JRT izrādei „Otello" Baltijas valstis pārstāvēs Ģertrūdes ielas teātris ar Kārļa Krūmiņa „Svētceļnieku", Oskara Koršunova teātris ar „Romeo un Džuljetu" (Lietuva) un NO99 ar režisora Tīta Ojaso „Pedagoģisku poēmu" (Igaunija), bet festivāla rīkotāji piedāvās divas Permas Akadēmiskā teātra Teātra izrādes.

JRT festivālā-forumā Režijas telpa viesosies jau otro reizi – nedalītu skatītāju atzinību JRT ieguva 2010. gadā ar režisora Alvja Hermaņa izrādi „Soņa".

Izrādei „Otello" šī būs pirmā viesizrāde ārpus Latvijas. Savukārt režisore Māra Ķimele festivālā-forumā Režijas telpa jaunajiem profesionāļiem vadīs meistarklases par Viljama Šekspīra darbiem.

Festivāla mājaslapa: http://www.profestival.ru/

Foto: Skats no JRT izrādes "Otello". Foto (c) Gints Mālderis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV