Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Kompass Rudens ciklā - teātra režija un džeza mūzika

EasyGet.lv, 09.10.2012. 09:40

10. oktobrī plkst. 19:00 Totaldobže Mākslas centrā interesenti aicināti uz otro prezentāciju vakaru Kompass Rudens ciklā, kurā tiks pārstāvēta teātra režija un džeza mūzika.

Jaunās mākslas prezentāciju vakarā viesosies džeza mūziķi Artis Orubs un Dāvis Jurka, eksperta lomā – mūziķis Deniss Paškevičs un teātra režijas pārstāvji Inese Mičule un Vladislavs Nastaševs un eksperte – kritiķe Maija Treile.

Artis Orubs

Dzimis 1983.gadā un ir džeza perkusionists un bundzenieks. Arta Oruba muzikālais ceļš aizsākās jau E.Dārziņa muzikas skolā,vienā kamerā ar ksilofonu,mazo bungu un vijoļ hrestomātijām, Dzintras Knābes pavadībā. Paralēli šim laikam Artis Orubs sāka interesēties par vieglās muzikas žanru, kā rezultātā tika uzaicināts sava tēva Indra Oruba blūza ansamblī Dr Borhmentol. Artis Orubs aktīvi iesaistās muzikālajās aktivitātēs Latvijā, sadarbojoties ar dažādu stilu un žanru māksliniekiem un projektiem : Kaspars Dimiters, Dakota, Aparāts, Deniss Paškevičs un daudziem citiem. Īpaši pieminama mūzikas projekts Driving South kopā ar Edgaru Rubeni un Pauli Grinhofu. Artis Orubs ir absolvējis Amsterdamas konservatoriju, džeza departamentu, tādu profesionāļi vadībā kā - Gherard Jeltes, Joost Lybart, Marcel Serierse u.c.

Dāvis Jurka

Dzimis 1988.gadā un ir džeza saksafonists. Šobrīd studē JVLMA džeza nodaļā, saksofona spēli, bakalaura pēdējā kursā, kā arī gadu pavadījis studijās Vācijā – Hamburgā, pie saksofonista Fiete Felsch. Kopš 2009.gada spēlē profesionālajā pūtēju orķestrī „Rīga". Piedalījies dažādos festivālos un projektos Latvijā un ārpus tās, kā arī spēlējis apvienībās City Jazz Big Band un džeza trio "3Stick" .

Inese Mičule

Dzimusi 1979.gadā un darbojas kā režisore kopš 2007.gada.. Absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmijas dramatiskā teātra režijas mākslas programmu , pusgadu studējusi režiju Helsinku Teātra akadēmijā. Režisores diplomdarba izrāde Fundamentālists (2008) tika iekļauta Jaunā Rīgas teātra repertuārā, par to 2009. gada Spēlmaņu naktī arī saņēmusi balvu Gada spilgtākā debija

Režisore iestudējusi izrādes gan Rīgas Krievu drāmas teātrī, iesaistījusies vairākos neatkarīgos projektos, Jaunajā Rīgas teātrī, kā arī Valmieras drāmas teātrī un Dailes teātrī. Režisore radījusi tādas izrādes kā "Smagais metāls", Jaunajā Rīgas teātrī, "Marlēna" Dailes teātrī, "Muša" Jaunajā Rīgas teātrī un daudzas citas. Pašlaik strādā pie izrādes "Mātes un meitas" Valmieras Drāmas teātrī.

Vladislavs Nastaševs

Dzimis 1978.gadā Rīgā un darbojas gan kā aktieris , gan kā režisors. Studējis aktiermākslu Sanktpēterburgā (Krievijā) un režiju Londonā (Central St. Martin's College of Art and Design), strādājis gan Lielbritānijā, gan Austrālijā, gan Krievijā. Latvijā Vladislavs Nastavševs pazīstams ar iestudējumiem "Mitjas mīlestība", "Puiši smaržo pēc apelsīniem" , "Sņeguročka" festivāla "Homo Novus" ietvaros, Tenesija Viljamsa "Pērnvasar, negaidot" Latvijas Nacionālajā teātrī, kā arī Valmieras drāmas teātrī iestudētā Augusta Strindberga luga "Jūlijas jaunkundze", kurā šogad nominēta "Spēlmaņu naktij" nominācijā gada izrāde un pats režisors nominēts gada režisora titulam.

Ieejas maksa: uz vienu pasākumu – 3 LVL vai 5 dobžiki, abonoments uz trīs pasākumiem – 5 LVL, abonoments uz sešiem pasākumiem – 8 LVL.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV