Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Prezentāciju pasākumu sērija KOMPASS uzsāk jauno sezonu

easyget.lv, 23.04.2013. 11:26

Scenogrāfi, jauno mediju un performanču mākslinieki par aktuālo savā radošajā darbībā vēstīs pasākumu sērijā KOMPASS Totaldobže mākslas centrā

Prezentāciju pasākumu sērija KOMPASS no 24. aprīļa līdz 29. maijam katru trešdienu (izņemot 1. maijā) plkst. 19:00 notiks Totaldobže mākslas centra topošā Multifunkcionālā koncertzāle, Ūnijas iela 8 k2, VEF teritorijā, Rīgā.

Totaldobže mākslas centrs uzsāk sezonu ar KOMPASA prezentācijām, piedāvājot auditorijai iepazīties ar 12 mākslinieku radošo darbību, kuri pārstāv scenogrāfiju, jauno mediju un performanču mākslu. Prezentāciju vakaros mākslinieki stāstīs par to, pie kā pašlaik strādā. KOMPASA prezentāciju pasākumi ir iespēja iepazīties gan ar jaunumiem mākslā no pirmavota, gan skatīt jaunās kultūras radošo procesu šķērsgriezumā, vēsta Totaldobže mākslas centra vadītājs Kaspars Lielgalvis.

KOMPASA prezentāciju pasākumi ir sadalīti divos ciklos – pavasara un rudens. Pirms katra cikla tiek uzaicināti 4 atšķirīgu nozaru profesionāļi, kuri iesaka šo nozaru pārstāvjus, kuri pašlaik strādā pie jauniem projektiem vai par kuriem būtu vērts uzzināt. Šoreiz Totaldobže mākslas centrs būt par KOMPASA pavasara cikla ekspertiem ir uzaicinājis Sandru Jogevu, kura ir ieteikusi uzaicināt performanču māksliniekus no Igaunijas, Rasa Šmite ir ieteikusi jauno mediju māksliniekus no Latvijas, Andris Freibergs – scenogrāfus, Aigars Bikše – izstāžu kuratorus.

Katra cikla noslēgumā notiek pasākums, kurā apmeklētājiem ir iespēja izvēlēties, kuram vienam no četriem (no katras nozares pa vienam) KOMPASA dalībniekiem tiks piešķirta KOMPASA stipendija. Stipendiju veido visi ienākumi no uz noslēguma pasākumu pārdotajām biļetēm, kā arī piesaistītais sponsorējums. Katrs KOMPASA dalībnieks tiek aicināts apstiprināt savu vēlēšanos piedalīties noslēguma pasākumā, savukārt organizātori izvēlas vienu no katras nozares un uzaicina noslēguma pasākumā prezentēt vienu no savām iecerēto mākslas darbu idejām auditorijai, kura pēc tam balso par viņuprāt vērtīgāko.

Pirmajā prezentācijā 24. aprīlī par savu radošo darbību stāstīs performanču mākslinieki Sandra Jogeva un Erki Kasemets. Tā kā izstāžu kuratori šajā vakarā nepiedalīsies, igauņi performanču mākslinieki pēc prezentācijām arī demonstrēs katrs vienu no savām performancēm. Noslēguma pasākuma dalībnieki tiks paziņoti vēlāk.

Ieeja vienā prezentācijas pasākumā – Ls 2 vai 5 Dobžiki, abonoments uz visiem 5 pasākumiem – Ls 5.

Projekts nebūtu iespējams bez Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalsta.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV