Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Kinopunkts viesojas Valkā

EasyGet.lv, 10.10.2012. 15:36

Piektdien, 19. oktobrī, plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras nama lielajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) notiks projekta Kinopunkts piedāvātais latviešu animācijas filmu seanss.

Šī gada oktobrī ar Latvijā ražotu animācijas filmu programmu savu darbību visā Latvijā atsāk projekts Kinopunkts. Arī turpmāk, ar Nacionālā Kinocentra atbalstu, Kinopunkts saviem skatītājiem piedāvās Latvijā ražotu filmu seansus.

Animācijas programmā iekļautas šādas filmas:

Režisora Edmunda Jansona „Kā Lupatiņi mazgājās" – animācijas projekts pašiem mazākajiem par lielo pasauli. „Lupatiņi" ir četri auduma bērniņi – Zeķīte, Cimdiņš, Lakatiņš un Spilventiņš, kuri dzīvo skaistā audumu mājiņā un iepazīst pasauli. Filmā viņi dodas mazgāties, sabīstas no vannas istabas Briesmoņa, iepazīstas ar Ūdentiņu un sacer Kaķim dziesmu par mazgāšanos.

Režisora Nila Skapāna „Es gribu redzēt rūķīšus!" – plastilīna tehnikā veidota animācijas filma ir neredzīgās meitenītes Vanesas stāsts par pirātu meiteni un teiksmaino rūķu zemi šokolādes kalna pakājē.

Režisora Reiņa Pētersona „Ursus" – ogles tehnikā zīmēts stāsts par lāci, kas strādā cirkā par akrobātu – motociklistu. Kādu dienu lācis dodas uz mežu, kur, kā viņam šķiet, mīt viņa patiesā laime.

Režisora Jāņa Cimermaņa „Korida" – pilotsērija gaidāmajam animācijas seriālam par Latvijā visiem labi pazīstamās „Avārijas brigādes" piedzīvojumiem dažādās Eiropas valstīs. Izmisis toreadors Spānijā, bēgot no saniknota vērša, meklē palīdzību pie „Avārijas brigādes", kura, neraugoties uz garo ceļu pāri visai Eiropai, steidzas palīgā.

Režisores Daces Rīdūzes „Zīļuks" – tapusi pēc Margaritas Stārastes tāda paša nosaukuma stāsta motīviem un vēsta, kā no ozolzīles un koka zariņiem veidots vīriņš, vārdā Zīļuks, mācās dzīvot mežā, kā iedraudzējas ar meža iemītniekiem un tiek pie sava mājokļa.

Seansa garums – aptuveni 50 minūtes. Biļete uz seansu maksās 50 santīmus.

www.kinopunkts.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV